Επείγουσα Προειδοποίηση προς Όλους τους Ιδιοκτήτες Ζώων. Η Νέα Ασθένεια που "Θερίζει"
Viralman.gr

Επείγουσα Προειδοποίηση προς Όλους τους Ιδιοκτήτες Ζώων. Η Νέα Ασθένεια που «Θερίζει»

Ιδιοκτήτες σκύλων έχουν προειδοποιηθεί να κρατάνε μακρυά τα αγαπημένα τους κατοικίδια από την λάσπη μετά από φόβους για την θανατηφόρα ασθένεια Alabama Rot που θα μπορούσαν να κολλήσουν.

Η ασθένεια αυτή, γνωστή και ως CRGV, είναι θανατηφόρα και έχει ήδη επιτεθεί σε πολλά σκυλιά. Κάνει τα σκυλιά να κάνουν εμετό και να βγάζουν δερματικές βλάβες και στο 80% των περιπτώσεων προκαλεί θάνατο.

Τώρα οι κτηνίατροι προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να καθαρίζουν καλά τα ζώα τους αφού έρθουν σε επαφή με λάσπη.«Να πλένετε την λάσπη από πάνω τους μετά την βόλτα και να κοιτάτε για πληγές ή δερματικά προβλήματα. Εάν δείτε κάτι παράξενο, να τα πάτε αμέσως στον γιατρό σας.

Παρά την προειδοποίηση, η ακριβής αιτία πίσω από την φρικιαστική ασθένεια ακόμα παραμένει άγνωστη.Περίπου 135 περιπτώσεις έχουν σημειωθεί από το 2012 αλλά κάποιοι φοβούνται πως ο κακός καιρός φέτος θα μπορούσε να κάνει το 2018 την χειρότερη χρονιά μέχρι τώρα.

Η ασθένεια πιστεύεται πως ευημερεί σε κρύο, υγρό χώμα, καθώς το 60% των περιπτώσεων συμβαίνει τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr