Πεντανόστιμη Συνταγή για Σιμιγδαλένιο Χαλβά με Αμυγδαλάκι και Σταφιδούλα.
Viralman.gr

Πεντανόστιμη Συνταγή για Σιμιγδαλένιο Χαλβά με Αμυγδαλάκι και Σταφιδούλα.

Το δυσκολότερο πράγμα στην νηστεία δεν είναι το τι θα μαγειρέψεις. Το πιο δύσκολο είναι το γλυκό. Καλή η κουβερτούρα που είναι νηστίσιμη, αλλά μόνο με την σκέτη σοκολάτα δε βγαίνει η νηστεία. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι ένα χαλβάς σιμιγδαλένιος. Είναι πανεύκολος, δεν παίρνει πολύ χρόνο και τα υλικά είναι ελάχιστα.

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο σου έχω σήμερα και θα γλείφεις τα δάχτυλα σου. Η νηστεία θέλει καλοπέραση άλλωστε. Ετοίμασε γρήγορα τα υλικά σου και μια κατσαρόλα και ξεκινάμε αμέσως να φτιάξουμε χαλβά σιμιγδαλένιο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1φλ. ελαιόλαδο
3φλ. ζάχαρη
4φλ. νερό
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (ωμά)
50 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές
2 ξυλάκια κανέλας
λίγη κανέλα για το τελικό πασπάλισμα



Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέστε το σιμιγδάλι και χαμηλώστε τη θερμοκρασία, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά συνεχώς γιατί το σιμιγδάλι καίγεται εύκολα.

Προσθέστε τα αμύγδαλα, και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 3-4 λεπτά



Μόλις το σιμιγδάλι πάρει χρώμα, προσθέστε τις σταφίδες, ανακατέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα και βγάλτε από τη φωτιά

Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάλε τη ζάχαρη, το νερό και τα στικς κανέλας να βράζουν σε χαμηλή φωτιά. Δε θέλουμε να γίνει σιρόπι. Στόχος είναι να λιώσει η ζάχαρη και να μπορέσει να πάρει το ζουμί όλα τα αρώματα της κανέλας. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, με πολύ μεγάλη προσοχή ρίξε το μείγμα από νερό και ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα. Τονίζω το σιγά σιγά γιατί το νερό με τη ζάχαρη θα τσουρουφλάει. Χαμήλωσε τη φωτιά και βάλε την κατσαρόλα ξανά στο μάτι. Σκέπασε με μια πετσέτα και άφησε για 2-3 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Αφού ο χαλβάς έχει ρουφήξει τα υγρά του, άδειασε το μείγμα σε μια φόρμα είτε του κέικ, είτε σε φόρμα κουπ-πατ, βάλε ένα πιάτο από πάνω και αναποδογύρισε! Πασπάλισε με κανέλα από πάνω και ο σιμιγδαλένιος σου χαλβάς είναι πανέτοιμος!

Επίσης, μπορείς να στολίσεις τον χαλβά σου με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή περγαμόντο αντί για κανέλα.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr
[teads_ad]