Viralman.gr

Παίρνει ένα παλιό Κλειδί και το πατάει απαλά πάνω στη Ζύμη. Το τελικό Αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Δεν χρειάζεται να είστε έμπειροι σεφ για να φτιάξετε αυτές τις πίτες. Πράγματι, όλοι μπορούμε να τις κάνουμε και σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις των καλεσμένων μας. 

Τα φύλα από το σουπερμάρκετ πωλούνται με δύο τρόπους: τυλιγμένα ή σε αλουμινένια πιάτα. Εμείς προτιμούμε τα τυλιγμένα.

Εργαλεία

  • Ψαλίδι για να κόψετε περιμετρικά της πίτας, όπως στο βίντεο.
  • Κόφτες μπισκότων
  • Παλιά κλειδιά
  • Πιρούνι
  • Κόφτη για πίτσα
  • Μαχαίρι

7 Τεχνικές! Ας τις δούμε: 

Κρούστα σε σχήμα κλειδιού

Πιέστε απλά με ένα κλειδί την άκρη της ζύμης.

Κρούστα σε σχήμα καρδιάς

Κόψτε καρδιές με κόφτη μπισκότων στο πάνω φύλο και τοποθετήστε τις πάνω στην πίτα. Μπορείτε να πιέσετε τις άκρες τις πίτας με ένα ανοιχτήρι για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα.

Κρούστα σε σχήμα κηρήθρας

Απλά ανοίξτε τρύπες πάνω στο φύλο όπως στην εικόνα!

Κρούστα σε σχήμα γαλοπούλας

Προσπαθήστε να προσομοιώσετε το σχήμα μίας γαλοπούλας με ένα μαχαίρι. Κόψτε τα κομμάτια και ενώστε τα πάνω στην πίτα.

Φύλλα που πέφτουν .

Χρησιμοποιήστε κόφτη μπισκότων για να κόψετε τα κομμάτια και κολλήστε τα μετά με νερό. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για τις άκρες.

Πλεγμένη Κρούστα

Φτιάξτε πλεξούδες με την ζύμη και τοποθετήστε τις πάνω στην πίτα.

Κρούστα σαν στρόβιλος

Πάρτε μία λωρίδα από ζύμη και στρίψτε την ελαφρώς. Ξεκινώντας από το κέντρο, βάλτε την λωρίδα όπως στην εικόνα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να χαράξετε τις άκρες και τυλίξτε τις προς τα μέσα

Συμβουλές ζαχαροπλαστικής

  • Όταν κόβετε λωρίδες από ζύμη, οι λωρίδες θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το πιάτο.
  • Η ακρίβεια δεν είναι τόσο σημαντική. Για παράδειγμα, εάν φτιάξετε καρδιές, δεν χρειάζεται να είναι όλες στο ίδιο μέγεθος.
  • Όταν φτιάχνετε πλεξούδες, μπορείτε να βάλετε όσες χωράνε. 9 λωρίδες κάνουν 3 πλεξούδες, αλλά και 4 πλεξούδες είναι μια χαρά.
  • Κρατήστε τα κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν. Μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε αγοραστή ζύμη, θα πρέπει να την ζεστάνετε λιγάκι πρώτα.
  • Περάστε κάθε πίτα με ένα χτυπημένο αβγό και ρίξτε από πάνω λίγη ζάχαρη για καλύτερη εμφάνιση.

Credit: tiphero.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr