Θρόμβωση: 9 Σημάδια-Καμπανάκια που Προειδοποιούν ότι Κάτι Δεν Πάει Καλά με την Υγεία σας.
Viralman.gr

Θρόμβωση: 9 Σημάδια-Καμπανάκια που Προειδοποιούν ότι Κάτι Δεν Πάει Καλά με την Υγεία σας.

Ο θρόμβος είναι όταν η υφή του αίματος αλλάζει από υγρό και γίνεται σαν ζελέ – όπως γίνεται όταν κοβόμαστε.

Ωστόσο, αν ένας θρόμβος δημιουργηθεί μέσα σε μία κεντρική φλέβα, αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Εάν ο θρόμβος μείνει εκεί που είναι, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως δεν εντοπιστεί, μπορεί να φτάσει στην καρδιά ή τα πνευμόνια. Ένας θρόμβος στα πνευμόνια μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό εμβολισμό και να αποβεί μοιραίος.

Δείτε παρακάτω 9 σημάδια που δείχνουν πως έχει σχηματιστεί κάποιος θρόμβος:


Ταχυπαλμίες

Αυτό μπορεί να οφείλεται στην μειωμένη ροή οξυγόνου στα πνευμόνια. Με άλλα λόγια, η καρδιά προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην έλλειψη του οξυγόνου αυξάνοντας τους παλμούς.

Πόνοι στο στήθος

Πολλοί που παθαίνουν πνευμονικό εμβολισμό νομίζουν πως είναι καρδιακό. Ωστόσο, ο πόνος από θρόμβο μοιάζει με μαχαιριά και γίνεται χειρότερος όταν παίρνετε βαθιά ανάσα.

Δυσκολία στην αναπνοήΑυτό μπορεί να συμβεί από την μειωμένη ροή οξυγόνου και μπορεί ακόμα και να σας κάνει να έχετε τάσεις λιποθυμίας.

Ανεξήγητος βήχας 

Εάν έχετε ξηρό βήχα χωρίς να υπάρχει λόγος, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε πνευμονικό εμβολισμό. Εάν δείτε αίμα στο φλέμα σας, ζητήστε αμέσως βοήθεια γιατρού.

Αποχρωματισμός του δέρματος

Πιθανώς να υπάρχει ερυθρότητα στο πόδι ή το χέρι σας. Πιθανώς να το νιώθετε και πιο ζεστό όταν το ακουμπάτε.

Ξαφνικό πρήξιμοΕάν δείτε έναν από τους αστραγάλους να πρήζετε, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας του αίματος από κάποιον θρόμβο.


Πόνος στο χέρι ή το πόδι

Μπορεί να μοιάζει με μυική κράμπα αλλά ο πόνος χειροτερεύει με το περπάτημα. Το δέρμα γύρω από τον πόνο μπορεί να είναι κόκκινο, πρησμένο ή ζεστό.

Τάση για εμετό

Εάν ο θρόμβος είναι στην κοιλιά σας, θα μπορούσε να προκαλεί ναυτία και τάση για εμετό. Αυτό συνήθως συνοδεύεται με πόνο στην κοιλιακή χώρα.

Προβλήματα στην όραση

Δεν μπορείτε να δείτε καλά από το ένα σας μάτι; Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποιον θρόμβο που μπλοκάρει μία αρτηρία, ειδικά αν συνοδεύεται από ίλιγγο και αστάθεια.

Credit: tiphero.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr
[teads_ad]