10 Χρήσεις του Αντικολλητικού Χαρτιού που Ελάχιστοι Γνωρίζουν. Η 6η θα Κάνει το Σιδέρωμα Παιχνιδάκι!
Viralman.gr

10 Χρήσεις του Αντικολλητικού Χαρτιού που Ελάχιστοι Γνωρίζουν. Η 6η θα Κάνει το Σιδέρωμα Παιχνιδάκι!

Όλοι έχουμε κηρόχαρτο κάπου κρυμμένο στην κουζίνα. Κανείς δεν θυμάται γιατί το αγόρασε ή τι να το κάνει, αλλά είναι εκεί.

Φυσικά, συχνά χρησιμοποιείται για την αποθήκευση τροφών στην κατάψυξη, αλλά εκτός από αυτό ελάχιστοι γνωρίζουν άλλες χρήσεις του.

1. Γυάλισμα του ανοξείδωτου ατσαλιού

Τρίψτε λίγο κηρόχαρτο πάνω στις επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι για να τις κάνετε να λάμπουν από καθαριότητα.

2. Χρησιμοποιήστε το σαν καπάκι

Κόψτε απλά ένα κυκλικό κομμάτι που να χωράει στο σκεύος που χρησιμοποιείτε. Έτσι, δεν θα μπορεί να φεύγει ο ατμός. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε φούρνο μικροκυμάτων.

3. Προστατέψτε τα συρτάρια σας

Βάλτε ένα στρώμα από κηρόχαρτο για να τα προστατέψετε από την σκόνη και την βρωμιά που μαζεύεται με τον καιρό.

4. ΞεσκόνισμαΕυτυχώς, το κηρόχαρτο είναι πολύ καλή εναλλακτική για το Swiffer. Κολλήστε ένα κομμάτι στον πάτο του και θα κάνει την ίδια δουλειά, ενώ είναι απόλυτα ασφαλές και για παρκέ.

5. Ξεκολλήστε ένα φερμουάρ

Τρίψτε ένα κομμάτι πάνω στα δόντια του φερμουάρ πριν και μετά την χρήση του για να μην κολλήσει ποτέ ξανά.

6. Για να γλιστράει το σίδερο

Πριν το ανάψετε, τρίψτε ένα κομμάτι κηρόχαρτο στην πλάκα του σίδερου. Αυτό θα μαλακώσει την επιφάνειά του και θα το κάνει να γλιστράει πιο εύκολα στα ρούχα.

7. Για πόρτες που κολλάνεΤρίψτε με ένα κομμάτι κηρόχαρτο τους μεντεσέδες της πόρτας και τις επιφάνειες που έχουν το πρόβλημα. Αυτό θα σταματήσει την πόρτα από το να τρίζει και να κολλάει.

8. Διατηρήστε τα ξύλινα κουζινικά σκεύη

Αφού τα πλύνετε, τρίψτε τα με λίγο κηρόχαρτο. Αυτό θα κρατήσει τα φυσικά έλαια μέσα στο ξύλο και θα τα διατηρήσει σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

9. Για τις ξύλινες επιφάνειες κοπής

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήστε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής για να κόψετε κρέας, βάλτε από πάνω ένα κομμάτι κηρόχαρτο πρώτα. Θα κάνετε την επιφάνεια πιο ασφαλή από μικρόβια και βακτήρια και το καθάρισμά της θα είναι πολύ πιο εύκολο.

10. Για να βγάλετε τον φελλό από το κρασί

Βάζοντας ένα κομμάτι κηρόχαρτο γύρω από τον φελλό πριν τον βάλετε πίσω στο μπουκάλι, θα είναι πιο εύκολο να τον αφαιρέσετε ξανά και θα σιγουρέψετε πως δεν θα πέσουν κομμάτια του μέσα στο κρασί.

shared

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr