10 Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να Διδάσκουμε σε Όλα τα Παιδιά Άνω των 10 Ετών
Viralman.gr

10 Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να Διδάσκουμε σε Όλα τα Παιδιά Άνω των 10 Ετών

Όταν γίνεστε γονιός, αναλαμβάνετε μεγάλη ευθύνη για το μέλλον του μωρού σας. Όλοι θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευγενικά, ειλικρινή, συμπαθητικά και γενναία. Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες δεν θα εμφανιστούν από το πουθενά. Μια καλή ανατροφή και προσωπικά παραδείγματα είναι τα κλειδιά για την επιτυχία.

Εξετάσαμε 10 πράγματα που μπορεί να θέλετε να πείτε στο παιδί σας προτού να κλείσει τα 10 του έτη.

10. Θα πρέπει να σέβεσαι τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια. Είναι ίσα.

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αποκτήσει το παιδί σας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού για άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου.

9. Μην φοβάσαι να κάνεις κάποιο λάθος.

Το να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του κάποιου άλλου είναι ένα σπάνιο ταλέντο. Είναι επίσης σημαντικό να μαθαίνουμε από τις αποτυχίες μας. Το παιδί σας δεν πρέπει να φοβάται να χάσει ή να κάνει λάθος.

8. Η γνώση είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς.

Μερικές φορές οι γονείς γίνονται αρκετά θυμωμένοι με βαθμούς που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Ωστόσο, ένας καλός βαθμός δεν υποδηλώνει πάντα καλή γνώση. Πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας ότι η γνώση είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς του σχολείου.7. Οι γονείς δεν είναι εχθροί. Μπορείς να τους ζητάς βοήθεια.

Το να γίνετε φίλος με το παιδί σας δεν είναι εύκολο, ειδικά αν έχει ήδη φίλους δικούς του. Μην είστε πολύ πιεστικοί. Δείξτε ότι μπορείτε να είστε έμπιστοι και προσπαθήστε να αποφύγετε τις φωνές και τις μακρές διαλέξεις.

6. Πάντα να είσαι έτοιμος να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Μερικοί γονείς δείχνουν περισσότερο σεβασμό προς τους δασκάλους ή άλλους ανθρώπους απ ‘ό, τι σε ένα παιδί. Αυτό μπορεί να είναι μια αιτία για μελλοντικές ανασφάλειες και αδυναμία να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι ο σεβασμός είναι σημαντικός, αλλά είναι επίσης βασικό να υπερασπίζεται κανείς την άποψή του. Απλά φροντίστε να το κάνετε σωστά.

5. Μην κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει για την έγκριση κάποιου άλλου.

Τα παιδιά πιστεύουν ότι η δημοτικότητα μεταξύ των φίλων είναι πολύ σημαντική και βάζουν τα δυνατά τους για να το αποδείξουν. Χρησιμοποιήστε το προσωπικό σας παράδειγμα για να δείξετε στο παιδί σας ότι το να είναι ένα έντιμο και αξιοσέβαστο άτομο είναι πιο πολύτιμο από το να πάρει την έγκριση κάποιου, καταπιέζοντας τις πεποιθήσεις σου.

4. Αν δεν καταλαβαίνεις, κάνε ερωτήσεις.Η ερώτηση είναι απολύτως φυσιολογική. Είναι καλύτερο να κάνεις μια ερώτηση παρά να υποκρίνεσαι ότι καταλαβαίνεις τα πάντα. Η παιδική ηλικία είναι η καλύτερη στιγμή για να τα μάθετε γι ‘αυτό.

3. Πες στο δάσκαλο σου αν δεν αισθάνεσαι καλά.

Ένα παιδί δεν πρέπει να φοβάται να μιλά για θέματα υγείας. Η υγεία είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς ή τον θυμό του δασκάλου. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας το γνωρίζει αυτό σίγουρα.

2. Σέβεται το περιβάλλον.

Πόσο συχνά παραπονιόμαστε για βρώμικους δρόμους και κατεστραμμένα παρτέρια; Ο σεβασμός στη φύση πρέπει να αρχίσει από το σπίτι. Αρχίστε με τον εαυτό σας και στη συνέχεια καλλιεργήστε αυτή την ποιότητα στο παιδί σας.

1. Μάθε να λες όχι.

Μάθετε στο παιδί σας να λέει «όχι» σε ενήλικες, καθηγητές, ακόμα και σε σας. Θέλετε να δημιουργήσετε μια ισχυρή προσωπικότητα, όχι ένα άτομο που πρέπει να υπακούει σε οποιαδήποτε εντολή. Η ικανότητα να λέει «όχι» θα του είναι χρήσιμη όταν ενηλικιωθεί.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr