13 Σημαντικό Προβλήματα που Αντιμετωπίζουν Όλα τα Ζευγάρια Μετά τον Πρώτο Χρόνο Γάμου
Viralman.gr

13 Σημαντικό Προβλήματα που Αντιμετωπίζουν Όλα τα Ζευγάρια Μετά τον Πρώτο Χρόνο Γάμου

Κρίσεις συμβαίνουν στη ζωή όλων των ζευγαριών. Μπορούν να είναι μεγάλες ή μικρές. Ορισμένα ζευγάρια χωρίζουν 2-3 χρόνια μετά το γάμο τους, ενώ άλλα ζουν ευτυχισμένα μαζί για πολλά χρόνια. Και δεν είναι μόνο θέμα τύχης – υπάρχει μια απλή ιδέα που όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια κατανοούν: από κοινού μπορείτε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε προβλήματα στην οικογενειακή σας ζωή.

Φτιάξαμε μια λίστα κοινών προβλημάτων που μπορεί να συναντήσουν και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια. Και όπως αποδεικνύεται, μπορούν εύκολα να λυθούν!

1. Επιπλέον βάρος

Οι περισσότεροι νεόνυμφοι αποκτούν σημαντικό βάρος μετά το γάμο τους. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης πραγματοποίησαν έρευνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα νιόπαντρα ζευγάρια κερδίζουν περίπου 1,5-2,5 κιλά κατά το πρώτο χρόνο της έγγαμης ζωής τους. Σε γενικές γραμμές, οι παντρεμένοι ζυγίζουν 6 κιλά περισσότερο από όσους είναι ελεύθεροι. Πολύ συχνά, η αύξηση βάρους συνδέεται με την κατάσταση της ψυχολογικής άνεσης, επειδή οι σύντροφοι είναι σίγουροι ο ένας για τον άλλο και, επομένως, αφήνονται και χαλαρώνουν λίγο.

Τι να κάνετε;

Η απώλεια βάρους από κοινού με τον σύντροφο είναι ευκολότερη επειδή θα υπάρχει πάντα ένα άτομο δίπλα σας που θα μάχεται για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ωστόσο, οι διαιτολόγοι προειδοποιούν ότι οι άνδρες χάνουν βάρος πιο γρήγορα και μπορεί να προκαλέσουν κάποια απογοήτευση στις γυναίκες. Ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψετε στη φόρμα σας είναι να κάνετε ποδήλατο, να ανεβείτε σκάλες και να περπατήσετε τα βράδια.

2. Η γέννηση των παιδιών οδηγεί σε οικονομική κρίση.

Η γέννηση των παιδιών οδηγεί σε οικονομικά προβλήματα σε μια νέα οικογένεια. Έρευνες που πραγματοποίησε η NerdWallet έδειξαν ότι οι γονείς σχεδόν ποτέ δεν είναι έτοιμοι να αποκτήσουν παιδιά και αυτό δεν εξαρτάται από την οικονομική τους θέση. Τόσο η μεσαία τάξη όσο και οι οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα αντιμετωπίζουν έλλειψη χρημάτων.

Τι να κάνετε;

Αρχίστε να εξοικονομείτε χρήματα πολύ πριν από τη γέννηση του πρώτου σας παιδιού και να απαλλαγείτε από περιττά έξοδα. Για παράδειγμα, θα είναι φθηνότερο να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο καροτσάκι, μια κούνια και ρούχα, ενώ δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε καθόλου μια περπατούρα ή ένα μουσικό αυτοκίνητο.

3. Προστριβές με την πεθερά

Η σχέση μεταξύ της «νύφης και της πεθεράς» ή του «γαμπρού και της πεθεράς» έχει γίνει ανέκδοτο και διακωμωδείται συχνά. Οι ψυχολόγοι λένε ότι τέτοιες σχέσεις μπορεί να είναι αρκετά δραματικές και μπορεί ακόμη και να βλάψουν την κατάσταση υγείας και των δύο πλευρών.

Η ένταση είναι ιδιαίτερα μεγάλη στη σχέση ανάμεσα στη νύφη και την πεθερά. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 1954 έδειξαν ότι 2 στις 3 πεθερές δεν ήταν ικανοποιημένες με τη σύζυγο του γιου τους, ενώ οι κόρες είχαν αρνητική στάση απέναντι στις μητέρες των συζύγων τους. Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που ζουν με τις μητέρες τους είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ισχαιμική καρδιακή νόσο.

Τι να κάνετε;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τη πεθερά σας είναι να ζείτε ξεχωριστά. Ίσως αρχικά το να ζείτε ανεξάρτητα μπορεί να είναι οικονομικά πιο δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, εάν δεν έχετε την ευκαιρία να ζήσετε χώρια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τις διπλωματικές ικανότητές σας και να εξηγήσετε στον σύζυγό σας πόσο αναστατωμένη είστε σχετικά με τις συζητήσεις με τη μητέρα του.

4. Ξοδεύετε χρήματα διαφορετικά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ένας από τους πρώτους λόγους για ένα διαζύγιο είναι οι συγκρούσεις για τα χρήματα. Μετά τον γάμο, τα προσωπικά σας οικονομικά συνενώνονται και γίνονται αγχωτικά για πολλούς – ειδικά αν ένας από τους συζύγους κερδίζει περισσότερο από τον άλλο. Δυστυχώς, λόγω της «φανταστικής» γενναιοδωρίας, τα ζευγάρια τείνουν να αποφεύγουν να μιλάνε για τα οικονομικά.

Τι να κάνετε;

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες συνιστούν να συζητούν ανοιχτά τα οικονομικά ζητήματα, χωρίς καμία συστολή. Πρέπει να ορίσετε προτεραιότητες: η οικογένειά σας θα εξοικονομήσει χρήματα ή θα τα επενδύσει; Σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε επισκευές ή να κάνετε διακοπές την επόμενη χρονιά; Οι απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε τη χρηματοοικονομική στρατηγική της οικογένειάς σας για πολλά χρόνια μπροστά.

5. Ενοχλήστε από τις συνήθειες του συντρόφου σας.Μετά από αρκετούς μήνες κοινής διαβίωσης, μερικές συνήθειες του συντρόφου σας μπορεί να σας ενοχλήσουν. Οι ψυχολόγοι είναι σίγουροι ότι συμβαίνει με πολλά ζευγάρια και δεν σημαίνει ότι η αγάπη σας έχει τελειώσει. Παραδόξως, αυτές οι συνήθειες που σας προσέλκυσαν στον σύντροφό σας αρχικά, μπορεί να αρχίσουν να σας ενοχλούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Μια αγάπη για τον αθλητισμό, το πάθος για την ανάγνωση, η δημοτικότητα μεταξύ φίλων – όλα αυτά βρίσκονται στον κατάλογο των πιο ενοχλητικών συνηθειών.

Τι να κάνετε;

Αποδεχτείτε τους. Συνεχίστε να θυμάστε ότι είναι οι συνήθειες του συντρόφου σας που τον κάνουν τόσο μοναδικό. Στην τελική, ερωτευτήκατε αυτό το άτομο εν μέρει λόγω αυτών των συνηθειών. Αν ενοχλήστε συχνά εξαιτίας μικροπραγμάτων, δώστε μεγαλύτερη προσοχή στη δουλειά και τους φίλους σας – θα σας λείψει ο σύντροφός σας περισσότερο.

6. Ξεχνούν σημαντικές ημερομηνίες

Αν ο σύντροφός σας είναι ξεχασιάρης, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λυπημένοι γιατί ορισμένες φορές θεωρείται προσωπική προσβολή. Πώς μπορεί η αγαπημένη σας να ξεχάσει την ημέρα του γάμου σας, τα γενέθλια της αγαπημένης σας γιαγιάς ή την ημέρα του πρώτου σας φιλιού; Αποδεικνύει ότι ακόμη και οι τέλειοι άνθρωποι ξεχνούν σημαντικά πράγματα – μπορεί να οφείλεται σε υπερφόρτωση εργασίας ή φυσική απουσία. Μπορεί επίσης να είναι επειδή αυτές οι ημερομηνίες δεν είναι πραγματικά τόσο σημαντικές για τη σύζυγό σας επειδή το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους είναι η σχέση σας και όχι σημάδια στο ημερολόγιο.

Τι να κάνετε;

Υπενθυμίστε στον σύντροφό σας σημαντικές ημερομηνίες και γεγονότα στη ζωή της οικογένειάς σας. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την απογοήτευση και ο σύντροφός σας δεν θα αισθάνεται ντροπιασμένος για την κακή του μνήμη.

7. Βαριέστε

Το πρώτο έτος του γάμου δεν μοιάζει πάντα με μαγικό μήνα του μέλιτος. Αργά ή αργότερα, παρά τις προσδοκίες, το πλήθος των μπουκέτων με λουλούδια, οι ρομαντικές βραδιές και οι φλογερές συνομιλίες αρχίζουν να μειώνονται, αφήνοντας τους συντρόφους με μια βαρετή ρουτίνα. Αυτή η απογοήτευση μπορεί να εξηγηθεί από τις αυξημένες προσδοκίες και των δύο συντρόφων καθώς και από την έλλειψη εμπειριών ζωής. Ωστόσο, τα περισσότερα ζευγάρια καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τέτοιες αλλαγές στη σχέση τους.

Τι να κάνετε;

Οι προτεραιότητες των παντρεμένων διαφέρουν από εκείνων που είναι ερωτευμένοι – τώρα έχετε ένα κοινό νοικοκυριό, ένα δάνειο και, ίσως, και παιδιά. Λόγω όλων αυτών, οι σύζυγοι πρέπει να κανονίσουν ένα ρομαντικό ραντεβού ή να οργανώσουν εκ των προτέρων άλλα σημαντικά γεγονότα. Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σε αυτό – η οικογενειακή ζωή έχει να κάνει με αυστηρό χρονοδιάγραμμα και τη διανομή καθηκόντων. Κανονίστε να πηγαίνετε σε ραντεβού, ρομαντικές συναντήσεις ή σε ταινίες – θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη σπίθα στη σχέση σας.

8. Είσαι μαζί 24 ώρες το 24ωρο και είναι ενοχλητικό.

Υπάρχει μια άποψη ότι οι σύζυγοι πρέπει να ξοδεύουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους από κοινού, επειδή έτσι ενισχύουν τη σχέση και συμβάλλουν στη διαμόρφωση κοινών συμφερόντων. Ωστόσο, μερικά ζευγάρια ενοχλούνται αφού ζήσουν αυτό το είδος ζωής για μερικά χρόνια.

Τι να κάνετε;

Και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να έχουν τα δικά τους χόμπι που δεν είναι ενδιαφέροντα για το άλλο (φυσικά, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα δεν πρέπει να είναι καταστροφικά). Δεν υπάρχει τίποτα κακό αν περνάτε ξεχωριστά το Σαββατοκύριακο – συμβάλλει μόνο στην ενίσχυση της σχέσης.

9. Κακοί φίλοι

Όχι μόνο οι νιόπαντροι αποκτούν νέους συγγενείς αλλά και φίλους. Πολύ συχνά, οι φίλοι των δύο συντρόφων δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη νέα οικογενειακή ζωή. Σε ένα νέο γάμο, φαίνεται ότι οι φίλοι καταλαμβάνουν πολύ χώρο στη ζωή της οικογένειας και ότι επηρεάζουν τον σύντροφο με κακό τρόπο.

Τι να κάνετε;Αφήστε το δεύτερο σας μισό να έχει έναν καλύτερο φίλο που δεν είστε εσείς. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε αυτή τη σκέψη, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά ενδιαφέρον για τον σύντροφό σας να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους. Ο Geoffrey Greif, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland, είναι βέβαιος ότι οι φίλοι είναι σημαντικοί για τη διατήρηση καλών σχέσεων μέσα στην οικογένεια. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τους κοινούς φίλους αλλά και τους παιδικούς φίλους του συντρόφου σας που τους έχουν γνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια.

Μην επικρίνετε την προσωπικότητα ενός φίλου που είναι μη αρεστός σε σας – επικρίνετε τις πράξεις τους (αν υπάρχουν). Προσπαθήστε να γίνετε φίλος μαζί τους ή προσπαθήστε τουλάχιστον να αλλάξετε τη στάση σας απέναντί ​​τους. Λάβετε υπόψη ότι μια πρώτη εντύπωση μπορεί συχνά να είναι λανθασμένη. Τέλος, αφήστε το σύντροφό σας να έχει φίλους εκτός από εσάς! Δεν μπορείτε να ελέγξετε όλες τις πτυχές της ζωής του συντρόφου σας.

10. Έχετε διαφορετικά ωράρια ύπνου

Στη δεκαετία του ’70, οι επιστήμονες έμαθαν σχετικά για τους κιρκαδικούς ρυθμούς και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν οι αποκαλούμενοι πρωινοί τύποι που ξυπνούν νωρίς το πρωί, δραστήριοι και γεμάτοι ενέργεια. Αντίθετα, υπάρχουν και τα νυχτοπούλια που ήταν πιο δραστήριοι το βράδυ. Τι γίνεται αν οι εκπρόσωποι αυτών των δύο ομάδων αποφασίσουν να δημιουργήσουν μια οικογένεια; Αυτή η ένωση μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσκολίες και μπορεί να είναι κακή για την υγεία τους.

Τι να κάνετε;

Διαφορετικοί βιολογικοί ρυθμοί δεν διαταράσσουν τον ευτυχισμένο γάμο με κανέναν τρόπο, αρκεί οι δύο σύντροφοι να καταφέρουν να βρουν έναν συμβιβασμό. Για παράδειγμα, ενώ ο σύζυγός σας κοιμάται, μπορείτε να κάνετε πολλές εργασίες που θα είναι επωφελείς για την οικογένεια.

11. Τα καθήκοντα των νοικοκυριών κατανέμονται άνισα.

Παρά το γεγονός ότι ζούμε στον 21ο αιώνα, τα στερεότυπα για τον καταμερισμό της εργασίας ανά φύλο εξακολουθούν να υπάρχουν σε πολλές οικογένειες – μια γυναίκα πρέπει να διατηρεί το νοικοκυριό (ακόμη και αν εργάζεται όλη την ημέρα), ενώ ένας άντρας πρέπει να φέρει στο σπίτι το ψωμί. Τέτοιες θέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε προσβολές και αντιπαραθέσεις.

Τι να κάνετε;

Συζητήστε ερωτήσεις σχετικά με την κατανομή των οικιακών εργασιών πριν από τον γάμο. Και βέβαια, προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα τεχνολογικά μηχανήματα – τα πλυντήρια πιάτων, οι πολυκουζίνες και οι μηχανές ψωμιού μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση πολλών προβλημάτων οικιακής χρήσης. Επιπλέον, εάν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτόματων πληρωμών λογαριασμών, δεν θα προκύψουν οι συζητήσεις σχετικά με το πότε πρόκειται να καταβληθεί κάποιος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος. Προς μεγάλη χαρά των σημερινών συζύγων, τα παλιά στερεότυπα έχουν ήδη αρχίσει να ξεθωριάζουν και οι γυναίκες μπορούν να διαχειριστούν μεγάλες εταιρείες, ενώ οι άνδρες συχνά λαμβάνουν γονική άδεια για να παραμείνουν στο σπίτι με τα παιδιά τους.

12. Έχετε αρχίσει να μαλώνετε για μικροπράγματα

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι οι κρίσεις συμβαίνουν σε κάθε γάμο – συμβαίνουν όταν η δυσαρέσκεια των συντρόφων φτάσει στο αποκορύφωμά της. Ωστόσο, υπάρχουν και πλεονεκτήματα σε κρίσεις – σας δίνουν την ευκαιρία να ανανεώσετε τη σχέση και να την πάτε σε ένα νέο επίπεδο. Μήπως ο συμπαθητικός σύντροφός σας, που δεν αγαπά τις συγκρούσεις, έχει μετατραπεί σε ένα εξαγριωμένο άτομο και άρχισε να διαμαρτύρεται για μικροπράγματα, ενώ το σπίτι σας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης; Πιθανόν η δική σας συμπεριφορά σας απέχει πολύ από το να είναι τέλεια.

Τι να κάνετε;

Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον σύντροφό σας. Τέτοιες προσπάθειες οδηγούν μόνο σε επιδείνωση αγανάκτησης. Αντ ‘αυτού, μάθετε να ακούτε τη γνώμη τους. Δυστυχώς, οι αγαπημένοι σύντροφοι μπορούν να βλάψουν ο ένας τον άλλον περισσότερο επειδή γνωρίζουν τα ευάλωτα σημεία του άλλου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υπομονή και ο σεβασμός στα συναισθήματα του συντρόφου σας είναι τα βασικά που θα βγάλουν την κρίση από τον γάμο σας.

13. Κοιτάζει άλλες γυναίκες.

Ο σύντροφός σας άρχισε να δείχνει το ενδιαφέρον του σε κάποια άλλη; Αυτός είναι λόγος για ένα τρελό σκάνδαλο ή πρέπει τέτοιες ενέργειες να περάσουν απαρατήρητες; Δεν υπάρχει μια απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Μερικοί ισχυρίζονται ότι το αίσθημα ανησυχίας για το σύντροφό σας που κοιτάζει άλλες γυναίκες είναι το πρόβλημα του ίδιου ατόμου που ανησυχεί, ενώ άλλοι είναι βέβαιοι ότι είναι ένα σημάδι μιας επερχόμενης κρίσης σε μια σχέση. Πολλοί άνδρες έχουν διαφορετική άποψη – δεν βλέπουν τίποτα κακό στα βλέμματα που ρίχνουν σε άλλες γυναίκες και ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επιθυμία να εξαπατήσουν τις συζύγους τους.

Τι να κάνετε;

Μην σιωπάτε και ενημερώστε τον σύντροφό σας για τη δυσαρέσκειά σας. Ίσως πραγματικά δεν σκέφτηκε τίποτα κακό και η αιτία κρύβεται στη δική σας αμφιβολία.

Συμφωνείτε με τη λίστα μας; Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr