5 Τροφές που Τρέμει ο Καρκίνος και Πρέπει να Καταναλώνουμε Καθημερινά.
Viralman.gr

5 Τροφές που Τρέμει ο Καρκίνος και Πρέπει να Καταναλώνουμε Καθημερινά.

Καρκίνος διατροφή: Μετά από την καρδιακή νόσο, ο καρκίνος εξακολουθεί να είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Αποδίδεται ποσοστό περίπου 25%. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος, της έλλειψης σωματικής άσκησης, της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και της κακής διατροφής.

Καρκίνος διατροφή: Τρόφιμα Vs. Καρκίνος

Ο καρκίνος είναι μια κατηγορία ασθενειών που χαρακτηρίζονται από την ανάπτυξη κυττάρων χωρίς έλεγχο. Όταν τα μεταλλαγμένα κύτταρα διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται ταχέως, μπορεί να σχηματίσουν μάζες (όγκους) οι οποίες ονομάζονται «κακοήθεις» επειδή συνεχίζουν να εξαπλώνονται (αντίθετα από καλοήθεις όγκους όπως οι σμηγματογόνες κύστεις, οι οποίες δεν αποτελούνται από καρκινικά κύτταρα).

Όταν τα καρκινικά κύτταρα εξαπλωθούν αρκετά ώστε να αρχίσουν να εισβάλλουν σε άλλα υγιή, φυσιολογικά κύτταρα, τότε οι γιατροί αναφέρονται σε αυτό με τον όρο μετάσταση. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα καρκινικά κύτταρα, σε αντίθεση με τα φυσιολογικά κύτταρα, δεν υποβάλλονται σε φυσιολογικό «προγραμματικό κυτταρικό θάνατο».

Αντί να ολοκληρώσουν έναν κανονικό κύκλο ζωής, συνεχίζουν να εξαπλώνονται. Γι ‘αυτό είναι σημαντική η έρευνα που ψάχνει νέους τρόπους για να προκαλέσει τον κυτταρικό θάνατο των κυττάρων αυτών.

Καρκίνος διατροφή: Ποια είναι η σημασία της πρόληψης

Δεδομένου ότι οι μεταλλάξεις των κυττάρων συμβαίνουν διαρκώς, είναι σημαντικό να δώσετε σε όλο σας το σώμα, τους πόρους που χρειάζεται για την καταπολέμηση της ανώμαλης κυτταρικής ανάπτυξης.

Η διατροφή είναι το καλύτερο σας όπλο ενάντια στα καρκινικά κύτταρα. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει εκατοντάδες ενώσεις σε διάφορα τρόφιμα (ίσως είστε πιο εξοικειωμένοι με έννοιες όπως η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί) που μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο στα μεταλλαγμένα κύτταρα.Δείτε 5 αρκετά ισχυρές τροφές ενάντια στον Καρκίνο

1.Σταυροειδές λαχανικά

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει λαχανικά από την οικογένεια φυτών μουστάρδας, όπως το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα ραπίνια και τα γογγύλια. Πλούσια σε φυτικές ίνες, β-καροτένιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C. Τα λαχανικά σε αυτή την ομάδα έχουν αποδειχθεί ότι προάγουν την αντιοξειδωτική δράση ενισχύοντας έτσι τον μεταβολισμό των κυττάρων και ρυθμίζοντας την ανάπτυξη των κυττάρων.

2.Φρούτα

Τα blueberries περιέχουν υψηλά επίπεδα βιοφλαβονοειδών που ονομάζονται ανθοκυανίνες. Οι ανθοκυανίνες ευθύνονται για το μπλε, μοβ και κόκκινο του δέρματος χρώμα στα φρούτα. Τα blueberries είναι κορυφαία όσον αφορά την αντιοξειδωτική αξία από ουσίες όπως η κουρσετίνη και η καμπφερόλη.

3.Ντομάτες

Αυτό το λαχανικό είναι μια εξαιρετική πηγή λυκοπενίου, μια ένωση που στοχεύει και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες πριν αυτές καταστρέψουν τα υγιή κύτταρα.

4.Μπαχαρικά

Το κουρκούμη, ένα δημοφιλές μπαχαρικό στην ινδική κουζίνα, παίρνει το χρυσό του χρώμα από μια πολυφαινόλη γνωστή ως κουρκουμίνη. Περισσότερες από 1.500 μελέτες, συμπεριλαμβανομένων κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, δείχνουν ότι η κουρκουμίνη αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και προκαλεί απόπτωση (Θάνατο των κυττάρων του καρκίνου).5.Πράσινο τσάι

Το μαύρο και το πράσινο τσάι προέρχονται από το ίδιο φυτό – Camellia sinensis. Η μόνη διαφορά μεταξύ του κάθε τσαγιού, είναι το πόσο επιτράπηκε στα φύλλα να ζυμωθούν. Επειδή το πράσινο τσάι υφίσταται λιγότερη ζύμωση από το μαύρο τσάι, οι ωφέλιμες ενώσεις του – μία ομάδα ενώσεων που ονομάζονται κατεχίνες – παραμένουν άθικτες.

Διαβάστε επίσης:

Κακοποίηση ζώων: Έσπασε την ουρά γερμανικού ποιμενικού επειδή δεν καθόταν ακίνητο

Κοστίζει 3 Χιλιάρικα, στο Στήνουν σε Μια Μέρα και το Εσωτερικό του θα σε Μαγέψει.

29 Γυναίκες Αποφάσισαν να Κόψουν Κοντά τα Μαλλιά τους και Δικαιώθηκαν για Την Επιλογή τους.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr