Αυξήσεις-μαμούθ στη ΔΕΗ: Το απλό τρικ των επαγγελματιών για να κερδίσεις 150 ευρώ στο ρεύμα
Viralman.gr

Αυξήσεις-μαμούθ στη ΔΕΗ: Το απλό τρικ των επαγγελματιών για να κερδίσεις 150 ευρώ στο ρεύμα

Αυξήσεις-φωτιά, που μπορεί να φτάσουν και το 50%, φέρνει στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ το άλμα των τιμών, που καταγράφεται στη χονδρεμπορική αγορά σε όλη την Ευρώπη.

Τα νοικοκυριά μπορούν να προστατευτούν μέσα από την επιλογή ειδικών προγραμμάτων που παρέχουν οι προμηθευτές ενέργειας και διασφαλίζουν τη σταθερότητα στην τιμή της κιλοβατώρας. Το όφελος που μπορούν να αποκομίσουν οι οικιακοί καταναλωτές κυμαίνεται σε ετήσια βάση από 35 έως και 150 ευρώ, για τετραμηνιαία κατανάλωση 1.250 kWh (κιλοβατώρες).Η αύξηση στην τιμή των λογαριασμών ρεύματος θα προκληθεί από την ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής χονδρεμπορικής αγοράς που εφαρμόζουν όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου με τον τρόπο αυτό να μετακυλίουν μέρος του κόστους στους πελάτες τους.

Ο μηχανισμός της λειτουργίας της ρήτρας είναι περίπλοκος και δυσνόητος για τους οικιακούς καταναλωτές.
Εφαρμόζεται στα προγράμματα με τα μεταβλητά τιμολόγια και οι εταιρείες προκειμένου να περιορίσουν τις επιπτώσεις στους πελάτες τους ακολουθούν δύο δρόμους:
-Παρέχουν εκπτώσεις συνέπειας επί των χρεώσεων ενέργειας για τα μεταβλητά τιμολόγια.
-Παρέχουν εναλλακτικά προϊόντα με σταθερά τιμολόγια, τα οποία δεν θα αλλάζουν καθώς για αυτά δεν εφαρμόζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής της χονδρεμπορικής τιμής.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr