Αντί να Παραπονεθεί που η Γριά Μάνα του Μετακόμισε στο Σπίτι του, Πήρε την Κάμερα και Έβγαλε ΑΥΤΕΣ τις Φωτογραφίες.
Viralman.gr

Αντί να Παραπονεθεί που η Γριά Μάνα του Μετακόμισε στο Σπίτι του, Πήρε την Κάμερα και Έβγαλε ΑΥΤΕΣ τις Φωτογραφίες.

Πριν από δύο χρόνια, η μητέρα του Tony, Luciani Elia, έσπασε το ισχίο της. Λίγο αργότερα, διαγνώστηκε με άνοια και βρέθηκε ότι δεν μπορεί να ζήσει μόνη της.

«Την έφερα στο σπίτι μου και εκείνη την εποχή είχα αγοράσει μια καινούργια κάμερα, όποτε ήταν ευκαιρία να την δοκιμάσω. Είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσω την κάμερα για να φωτογραφίσω τα έργα μου με ανθρώπινο θέμα και η μητέρα μου ήταν η ιδανική αρχή για μένα.», είπε ο γιος της ο Tony.

Και συνέχισε: «Η μαμά μου θυμάται τα πράγματα που συνέβησαν 30, 40, 50, 60, 70, 80 χρόνια πριν. Αλλά δεν θα θυμάται τα πράγματα που συνέβησαν πριν από 10 λεπτά. Έτσι, για να κρατήσω μια συζήτηση σε εξέλιξη, θα έλεγε ιστορίες για αυτά που ήξερε. Νόμιζα ότι ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθεί ενώ ήταν μαζί μου, αλλιώς, απλά θα κάθεται εκεί και θα διαβάζει ένα περιοδικό».

Αρχικά, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του στο φωτογραφικό του έργο, ήταν μια προσπάθεια να την βοηθήσει να αισθάνεται παραγωγική, αφού δεν είναι πλέον σε θέση να βοηθήσει με τα οικιακά καθήκοντα.

Η Εlia γεννήθηκε στην Ιταλία το 1923 και παντρεύτηκε σε ηλικία 13 ετών. Ήταν 16 όταν είχε τον πρώτο της γιο τον Tony.Μετά την μετανάστευση στον Καναδά το 1955, εργάστηκε ως ράφτης στο εργοστάσιο ενδυμάτων στο Τορόντο, επιβλέποντας και εκπαιδεύοντας νέους συχνά τους ίδιους τους μετανάστες. Κάνοντας αυτό απαιτείται η εκμάθηση των γλωσσών τους: ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, κορεατικά.

Παρά την απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης, η Elia παραμένει σωματικά ενεργή και απολαμβάνει να βγει από το σπίτι όταν μπορεί.Η μετάβαση του Tony από ανεξάρτητος άνθρωπος σε φροντιστή της μητέρας του όλο το 24ωρο, υπήρξε μοναχική κατά περιόδους, αλλά τώρα έχει πολύ χρόνο για τα τον αξιοποιήσει στη δουλειά του και όχι για βόλτες. Είναι έτοιμος να δημιουργεί και να ζωγραφίζει.

Πέρα από την τέχνη, ο Tony λέει ότι το έργο τον έκανε να ξανασκεφτεί τη σχέση του με τη μαμά του.

«Η μητέρα μου έχει δώσει μια πραγματική φωνή στην τέχνη μου και μου έχει καλυτερέψει την ζωή», δήλωσε ο Tony.

.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr