Άσπρες τρίχες πριν τα 30: Αίτια και αντιμετώπιση!
Viralman.gr

Άσπρες τρίχες πριν τα 30: Αίτια και αντιμετώπιση!

Οι άσπρες τρίχες κάνουν συνήθως την εμφάνιση τους μετά τα 35 χρόνια, ενώ μέχρι τα 50, καταλαμβάνουν έως και το 50% των μαλλιών μας. Σπανιότερα βλέπουμε να εμφανίζονται σε νεότερες ηλικίες, από 18 και άνω και συχνά μας προβληματίζει το γεγονός αυτό και θέλουμε να μάθουμε που οφείλεται και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Θα σου δείξω ποια είναι τα κυριότερα αίτια εμφάνισης των άσπρων μαλλιών αλλά και θεραπείες αντιμετώπισης τους, φυσικές και απλές. Κάθε άνδρας ή γυναίκα μπορεί να τις κάνει και να δει μακροπρόθεσμα τα οφέλη που αυτές προσφέρουν.

Πως να αντιμετωπίσεις τις άσπρες τρίχες πριν τα 30!

Αίτια εμφάνισης άσπρων μαλλιών
Κληρονομικότητα

Το πρώτο και κύριο αίτιο εμφάνισης γκρίζων μαλλιών σε νεαρές ηλικίες είναι η κληρονομικότητα. Κάποιο γονίδιο που πήρες από τη μαμά ή τον μπαμπά ευθύνεται για τα άσπρα σου μαλλιά.

Διατροφή

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία ενός ανθρώπου. Αν έχεις έλλειψη βιταμινών μπορεί να ευθύνεται σε κάποιο βαθμό στην εμφάνιση των άσπρων μαλλιών που βλέπεις.Δες επίσης 4 Εύκολα σνακ για όμορφο δέρμα, μαλλιά και νύχια!Πρόβλημα υγείας

Κάποιο πρόβλημα υγείας,όπως μορφές αναιμίας, πρόβλημα στη λειτουργία του θυρεοειδή και ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, μπορεί να είναι ο λόγος που βλέπεις τα εμφανίζονται γκρίζες τρίχες σε μικρή ηλικία. Συμβουλέψου κάποιον γιατρό για να κάνεις τις ανάλογες εξετάσεις. Ακόμα το στρες, μπορεί να επιβαρύνει την υγεία σου αλλά και το τριχωτό της κεφαλής, είτε με τριχόπτωση, είτε με την εμφάνιση άσπρων τριχών.

Αντιμετώπιση άσπρων μαλλιών

Φασκόμηλο για γκρίζα μαλλιά

Το φασκόμηλο είναι ιδανικό για εσένα που έχεις σκούρα μαλλιά. Βράσε λίγα φύλλα από αυτό το φυτό και αφού κρυώσει πλύνε τα μαλλιά σου με αυτό. Μπορείς να προσθέσεις και φύλλα μαύρου τσαγιού στο μείγμα.Δεντρολίβανο για γκρίζα μαλλιά

Φτιάξε ένα αφέψημα με την ίδια διαδικασία που είπαμε παραπάνω, βράζοντας το σε νερό και ψεκάζοντας τα μαλλιά σου με αυτό. Το δεντρολίβανο έχει την ιδιότητα να σκουραίνει λίγο το μαλλί. Μπορείς ακόμα να συνδυάσεις δεντρολίβανο με φασκόμηλο σε ένα μείγμα και να ψεκάσεις με αυτό τα μαλλιά σου.

Χένα και χυμός από λεμόνι


Για εσένα που θέλεις να καλύψεις τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου, με φυσικό τρόπο.μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια 100% φυσική βαφή χένα που αναμειγνύεται με χυμό λεμονιού. Έχει διάφορες αποχρώσεις αλλά αυτές που πετυχαίνουν καλύτερα είναι οι πιο σκούρες.

Αυτές οι επιλογές για φυσική αντιμετώπιση των λευκών τριχών, είναι φυσικές, οικονομικές και απλές και όλοι μπορούν να τις κάνουν εύκολα και γρήγορα στο σπίτι τους. Διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει και δυνάμωσε το τριχωτό της κεφαλής σου με προϊόντα της φύσης.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr