Αστερίας Γίγας Βγαίνει Μέσα από την Άμμο και Περπατά Προς τη Θάλασσα
Viralman.gr

Αστερίας Γίγας Βγαίνει Μέσα από την Άμμο και Περπατά Προς τη Θάλασσα

Ένας παραθεριστής στο Palm Beach της Φλόριντα είδε ένα τεράστιο θαλάσσιο αστερία να «περπατάει» πάνω στην άμμο, αφού είχε ξεβραστεί από την παλίρροια.

Ο τεράστιος αστερίας με τους 9 βραχίονες περπατούσε πάνω στην βρεγμένη άμμο, θέλοντας να επιστρέψει στο θαλάσσιο νερό και ομολογουμένως έκλεψε τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με το National Geographic, οι θαλάσσιοι αστερίες είναι ασπόνδυλα, ακριβώς όπως οι αχινοί της θάλασσας. Το σώμα του αστερία παρουσιάζει ακτινωτή συμμετρία. Τυπικά έχει πέντε βραχίονες ή και περισσότερους, οι οποίοι σχηματίζουν πεντάκτινη συμμετρία. Ο σκελετός του βοηθά μόνο στην προστασία του και όχι στην κίνηση, η οποία γίνεται με σύστημα ποδιών- σωλήνων. Η τροφή τους περιλαμβάνει συνήθως ζώα με κέλυφος, όπως μύδια, αχιβάδες και στρείδια.Απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς του πλανήτη. Μπορούν να βρεθούν παντού από κοραλλιογενείς υφάλους μέχρι παλιρροιακές κοιλότητες – και μερικοί μπορούν να ζήσουν σε άμμο τόσο βαθιά όσο 20.000 πόδια!

Οι περισσότεροι αστερίες έχουν πέντε βραχίονες, αν και μερικοί μπορούν να αναπτύξουν μέχρι και 50! Η ικανότητα του αστερία να χωνεύει την τροφή του έξω από το σώμα του, τον κάνει να κυνηγά λεία που είναι πολύ μεγαλύτερη από το στόμα του. Έτσι, εκτός από μικρά σε μέγεθος μαλάκια, οι αστερίες τρέφονται και με αρθρόποδα ακόμα και μικρά ψάρια, ειδικά όταν είναι ετοιμοθάνατα. Αρκετά είδη μπορούν να ζήσουν για αρκετό καιρό χωρίς τροφή. Πιστεύεται ότι πιθανότατα λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από οργανικές ύλες που είναι διαλυμένες στο θαλασσινό νερό. Επίσης, πολλά είδη τρέφονται με οργανισμούς σε αποσύνθεση

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί:

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr