Δείτε Πόσο έχουν Αλλάξει τα Γυναικεία Πρότυπα Ομορφιάς μέσα σε 100 Χρόνια. Οι διαφορές θα σας Σοκάρουν...
Viralman.gr

Δείτε Πόσο έχουν Αλλάξει τα Γυναικεία Πρότυπα Ομορφιάς μέσα σε 100 Χρόνια. Οι διαφορές θα σας Σοκάρουν…

H ερώτηση που υπάρχει στην βιομηχανία μόδας για δεκαετίες είναι ‘τι είναι ελκυστικό;’ Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν καθώς οι άνθρωποι αλλάζουν τρόπο σκέψης. Θα εκπλαγείτε πόσο έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες.

Το αισθησιακό δεν κρίνεται μόνο από την εμφάνιση αλλά και από την προσωπικότητα. Εκτός από αυτά όμως, και η εποχή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το τι θεωρείται ελκυστικό.

1920: Τότε, οι καμπύλες δεν ήταν αισθησιακές. Οι γυναίκες έκαναν τα πάντα για να τις κρύβουν. Τότε, το αισθησιακό ήταν να μοιάζουν με αγόρια. Έβαζαν λουριά στο στήθος τους για να το περιορίζουν και ήθελαν να είναι όσο πιο χλωμές γινόταν.

1930 και 1940: Αυτή ήταν η εποχή για σχεδιαστές όπως Chanel και Dior. Αυτοί οι σχεδιαστές έφτιαχναν στενά ρούχα για γυναίκες με όμορφη σιλουέτα. Αυτή την εποχή, οι γυναίκες νοιαζόντουσαν πολύ για την σιλουέτα τους.

1950: Ο σωματότυπος της κλεψύδρας θεωρούνταν πολύ σέξι και η Marilyn Monroe ήταν μία σημαντική φιγούρα της εποχής. Το να δείχνουν δέρμα οι γυναίκες δεν θεωρούνταν ελκυστικό αλλά προκλητικό.1960: Ήταν η εποχή του λεπτού. Οι γυναίκες όλου του κόσμου άρχισαν να παθαίνουν εμμονή με τα αδύνατα σώματα.

Εποχή της Disco, 1970: Μεγάλα γυαλιά και ψηλόμεσα στενά τζιν ήταν το χαρακτηριστικό της εποχής.

1980: Άρχισε να έρχεται στην μόδα το γυμνασμένο σώμα και η αεροβική έγινε πολύ δημοφιλής. Όλες οι γυναίκες ήθελαν να φαίνονται πιο γυμνασμένες, αν και όχι μυώδεις. Τα φωτεινά χρώματα ήταν το χαρακτηριστικό της εποχής.1990: Έγινε της μόδας το ατημέλητο και τα φαρδιά πουκάμισα. Οι υπερβολικά αδύνατες φιγούρες έγιναν το συνηθισμένο και θεωρούνταν σέξι.

2000: Αυτή έχει γίνει η εποχή της ελεύθερης επιλογής. Το αδύνατο σώμα θεωρείται ακόμα αισθησιακό αλλά πλέον οι μεγαλύτερες γυναίκες έχουν διεκδικήσει την θέση τους στον χώρο της μόδας.

Credit: providr.com

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr