Δύσκολες Ώρες για την 11χρονη που Bιάστηκε από 26χρονο Μετανάστη
Viralman.gr

Δύσκολες Ώρες για την 11χρονη που Bιάστηκε από 26χρονο Μετανάστη

Ένα κoρίτσι ηλικίας 11 Ετών από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, που έμεινε έγκυος μετά από Bιασμo από 26χρονο μετανάστη στις ΗΠΑ, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει έκτρωση, λόγω της νέας νομοθεσίας που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα στην συγκεκριμένη πολιτεία.

Βιασμός παιδιού: Γιατί δεν πρέπει να θεσπιστεί ο νόμος κατά των αμβλώσεων

Η πολιτεία του Οχάιο στις ΗΠΑ, ψήφισε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την έκτρωση εάν ανιχνευτεί καρδιακός παλμός στο έμβρυο. Αυτό συμβαίνει περίπου στις πέντε με έξι εβδομάδες κύησης.

Καθώς το νομοσχέδιο δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ μέχρι τον Ιούλιο, το θύμα που δεν μπορεί να ονομαστεί για ευνόητους λόγους, επιτρέπεται να κάνει άμβλωση εάν το επιλέξει. Ωστόσο χιλιάδες άλλα θύματα θα στερηθούν σύντομα το δικαίωμα αυτό.

Επιπλέον, η νομοθεσία αυτή δεν κάνει εφικτή την έκτρωση γενικά, αφού οι γυναίκες μπορούν να ανακαλύψουν ότι είναι έγκυες, μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος που επιτρέπεται η έκτρωση.

Βιασμός παιδιού: Δεν θα μείνουν μόνο εκεί

Η υπόθεση έχει εγείρει πάρα πολλές ερωτήσεις σχετικά με το λεγόμενο «νομοσχέδιο χτύπου καρδιάς», το οποίο έχουν θεσπίσει μέχρι στιγμής τέσσερα άλλα κράτη.

Τώρα οι νομοθέτες της Αλαμπάμα πρόκειται να ψηφίσουν ένα ακόμα πιο αυστηρό νομοσχέδιο σχετικά με την άμβλωση. Δηλαδή να μην επιτρέπεται να τερματιστεί μια εγκυμοσύνη σε οποιοδήποτε στάδιο.Ο Γενικός Εισαγγελέας Dave Yost υπερασπίστηκε τον νόμο μετά την εξέταση της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Είπε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα: «Μερικές φορές, η εξέλιξη του νόμου απαιτεί τολμηρά βήματα.

«Τα τελευταία 46 χρόνια, η ιατρική έχει αλλάξει. Η επιστήμη έχει αλλάξει. Ακόμη και το σημείο βιωσιμότητας έχει αλλάξει. Μόνο ο νόμος έχει μείνει πίσω.

Βιασμός παιδιού: Θα έπρεπε να εξαιρούνται οι περιπτώσεις βιασμού

Το Οχάιο απαγορεύει ήδη τις αποβολές μετά τις 20 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Το κορίτσι θα χρειαστεί να πάρει τη συγκατάθεση των γονέων της. Επιπλέον στην περίπτωσή της χρειάζεται άδεια και από δικαστή.

Απόψε οι νομοθέτες της Αλαμπάμα αναμένεται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που καθιστά την έκτρωση ως κακούργημα. Η μόνη εξαίρεση θα γίνεται όταν η υγεία της γυναίκας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.Παρόλο που το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με την συντριπτική πλειοψηφία του 74-3, ορισμένοι γερουσιαστές εξέφρασαν την ενόχληση τους, αφού η νομοθεσία δεν περιλαμβάνει εξαίρεση για βιασμό.

Διαβάστε επίσης:

Τιμωρία: Την έδεσαν σε ένα δέντρο επειδή άφησε τα έπιπλα στον ήλιο

Βιασμός ανήλικης: Μειώθηκε η ποινή ενός ιερέα από 72 χρόνια σε 12 αφού τον υποστήριξαν 30 ένορκοι

Τροποποίηση σώματος: Έχει πάνω από 150 τατουάζ – Έκανε εμφύτευση αραχνών στο σώμα του

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr