Εκτός Εαυτού η Μάνα που Πήρε το Παιδί της απ' τον Παιδικό, με Καμένα τα Ποδαράκια
Viralman.gr

Εκτός Εαυτού η Μάνα που Πήρε το Παιδί της απ’ τον Παιδικό, με Καμένα τα Ποδαράκια

Ένα παιδικός σταθμός στο Brenham του Τέξας, διερευνάται από την αστυνομία μετά από μια εξοργισμένη καταγγελία μητέρας που δήλωσε ότι η κόρη της έπαθε εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα πόδια της από το πεζοδρόμιο στην παιδική χαρά. Η μητέρα, η Tiffany Cedillo, δημοσίευσε μια φωτογραφία των ποδιών της κόρης της στο Facebook, λέγοντας ότι το περιστατικό συνέβη όταν το προσωπικό στον παιδικό σταθμό Wee Care For All άφησε το 16 μηνών παιδί να περπατήσει έξω χωρίς παπούτσια. Έγραψε: Ο χειρότερος φόβος μου συνέβη σήμερα. Ο λόγος για τον οποίο δεν ήθελα ποτέ να στείλω το παιδί μου σε παιδικό σταθμό, φοβούμενη ότι η κόρη μου θα πάθει κάτι, ενώ δεν είμαι κοντά της. Είχα αγαπήσει τον παιδικό σταθμό μέχρι αυτό το σημείο, οπότε είμαι πραγματικά απογοητευμένη.

Η Cedillo δήλωσε ότι είχαν αφαιρέσει τα παπούτσια της κόρης της νωρίτερα την ίδια μέρα, μιας και το παιδί έκανε διάρροια που έτρεξε στα πόδια της. «Είπε ότι την έστειλαν στην παιδική χαρά χωρίς παπούτσια, γιατί εκείνη την ημέρα είχε διάρροια και λερώθηκαν τα παπούτσια της», είπε. «Φώναζε όταν πήγα να την σηκώσω.» Η Cedillo ειδοποιήθηκε για το περιστατικό όταν το προσωπικό του σταθμού την κάλεσε για να την ενημερώσει σχετικά, και η ίδια κατέγραψε ολόκληρη τη συνομιλία. Όπως αναφέρθηκε από τα νέα του KBTX, η ηχογράφηση δείχνει ότι η Cedillo να ρωτά την υπάλληλο για το έγκαυμα. «Είναι άσχημα;», ρωτάει η Cedillo, και η υπάλληλος απαντάει: «Λοιπόν, είναι λίγο … δεν φαίνεται πολύ καλά». Η υπάλληλος στη συνέχεια στέλνει στη Cedillo μια φωτογραφία των ποδιών της κόρης της. «Σοκαρίστηκα όταν είδα ότι η μισή επιφάνεια από τις φτέρνες της είχαν φουσκάλες.»Οι γιατροί στα επείγοντα είπαν στην Cedillo ότι το παιδί είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού. Έγραψε στο Facebook: «Οι γιατροί είπαν ευτυχώς ότι οι φουσκάλες δεν βγήκαν ανάμεσα στα δάχτυλά, διαφορετικά θα ανησυχούσαν πως τα δάκτυλα της θα μπορούσαν να κολλήσουν μαζί.» Η μητέρα προγραμματίζει τη λήψη νομικών μέτρων κατά του παιδικού σταθμού. «Ήταν σχεδόν 37 βαθμοί Κελσίου», δήλωσε η Cedillo. «Είναι απλώς κοινή λογική να μην στέλνετε τα παιδιά έξω ξυπόλητα στην παιδική χαρά. Το παιδί μου παραμελήθηκε και θα ήθελα να το γνωρίζει ο κόσμος.»

Ο Tom Kalousek, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ασφάλειας παιδικής χαράς με την Αμερικάνικη Ένωση Αναψυχής και Πάρκων, μίλησε με το Accuweather για τον κίνδυνο εγκαυμάτων από εξοπλισμό παιδικής χαράς. Εξήγησε ότι ο εξοπλισμός παιδικής χαράς μπορεί να φτάσει θερμοκρασίες 48 έως 54 βαθμούς Κελσίου κατά τους θερινούς μήνες. «Τα μικρότερα παιδιά, ειδικά κάτω των πέντε ετών, μπορούν να υποφέρουν από εγκαύματα δευτέρου ή τρίτου βαθμού μέσα σε μερικές στιγμές», εξήγησε ο Kalousek. Πρόσθεσε ότι τα μικρότερα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στα εγκαύματα αφού το δέρμα και ο ιστός τους είναι πολύ πιο μαλακά από αυτά των εφήβων ή των ενηλίκων. «Βγάζουν τα παπούτσια και τις κάλτσες τους και χρησιμοποιούν τα χέρια και τα πόδια τους για να παίξουν και δεν συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους», είπε.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr