Έμενε ξύπνια κάθε βράδυ μιλώντας σε ανθρώπους που δεν ήταν εκεί - Τώρα ξέρουν το γιατί...
Viralman.gr

Έμενε ξύπνια κάθε βράδυ μιλώντας σε ανθρώπους που δεν ήταν εκεί – Τώρα ξέρουν το γιατί…

Τα περισσότερα παιδιά περνάνε φάσεις στις οποίες δεν κοιμούνται πολύ καλά. Είτε ξυπνάνε συχνά, δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή ξυπνούν νωρίς το πρωί, πάντα υπάρχει κάτι.

Αλλά οι γονείς της 3χρονης Jessica έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι ακόμα χειρότερο. Κατά την διάρκεια της μέρας, η Jessica είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Αλλά όταν έρχεται η ώρα να κοιμηθεί, της συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο και οι γονείς της δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν γι’αυτό.

H Jessica δεν κοιμάται. Δεν είναι ότι δεν θέλει να κοιμηθεί, απλά δεν μπορεί. Η μητέρα της, Tanya, λέει πως, «στην διάρκεια της μέρας, καταλαβαίνει πως όλοι είναι εκεί και αν της μιλήσεις θα σου απαντήσει. Την νύχτα όμως, είναι σαν να μην υπάρχεις.»

Η κόρη της δεν είναι απλά ξύπνια, γελάει, μιλάει και περπατάει λες και όντως επικοινωνεί με άλλους, αλλά όταν οι γονείς της πάνε να την σταματήσουν δεν φαίνεται να αντιδράει.

Ενώ η υπνοβασία ή το να μιλάς στον ύπνο σου είναι συνηθισμένα, οι γιατροί αδυνατούν για χρόνια να καταλάβουν τι συμβαίνει.H Tanya αφήνει την Jessica να κοιμάται στο κρεβάτι της γιατί ανησυχεί για την ασφάλειά της, αλλά το βίντεο που έβγαλε για να δείξει τι συμβαίνει κατά την διάρκεια της νύχτας είναι αρκετό για να μας κάνει να βλέπουμε εφιάλτες.

Η Jessica έχει υποβληθεί σε πολλές εξετάσεις, έχει πάρει πολλά φάρμακα και κάνει ασκήσεις που την βοηθούν να κοιμάται, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Έχει διαγνωστεί εσφαλμένα για επιληψία περισσότερες από μία φορές, με γιατρούς να είναι πεπεισμένοι πως αυτό μπορεί να είναι η αιτία των κρίσεων, αλλά τίποτα δεν μπορεί να εξηγήσει την περίεργη συμπεριφορά της τη νύχτα.

Η κατάσταση της Jessica τελικά ανακαλύφτηκε όταν οι γονείς της την πήγαν σε μία από τις καλύτερες κλινικές ύπνου για παιδιά με όνομα Evelina Children’s Hospital. Εκεί κατάλαβαν πως πάσχει από μία κατάσταση που είναι γνωστή ως ‘Eidetic Imagery’. Αυτό σημαίνει πως η Jessica έχει αυτό που αποκαλούν μία «τρισδιάστατη μνήμη» που αποθηκεύει όλη τη μέρα της και δημιουργεί έναν εικονικό κόσμο στο μυαλό της.

Η κατάστασή της την κάνει να νομίζει πως παίζει με τους φίλους και τους συγγενείς της ενώ κοιμάται, αλλά για τους γονείς της είναι ένας πολύ άσχημος εφιάλτης.

Τουλάχιστον τώρα έχουν μία διάγνωση και έτσι μπορούν να τις δώσουν τα φάρμακα που χρειάζεται. Ο γιατρός υπεύθυνος για την φροντίδα γης, Dr. Gringas, λέει πώς, «Η Jessica ξέρει πως όταν ξυπνήσει, έχει αυτό το σενάριο που μπορεί να δημιουργήσει και να ξαναζήσει στο κρεβάτι της μητέρας της.»

Οι γιατροί συμβουλεύουν να γυρνάει στο κρεβάτι της, έτσι ώστε να μάθει να κοιμάται μόνη της. Ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά τουλάχιστον τώρα οι γονείς της έχουν απαντήσεις!

Credit: shared.com

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr