Έρευνα καταπέλτης: Τα Ελληνόπουλα ξεκινάνε τσιγάρα, ποτά και ναρκωτικά από τα 13 τους
Viralman.gr

Έρευνα καταπέλτης: Τα Ελληνόπουλα ξεκινάνε τσιγάρα, ποτά και ναρκωτικά από τα 13 τους

Μαύρα τα μαντάτα για τα Ελληνόπουλα, τα οποία δυστυχώς δείχνουν να πειραματίζονται με επικίνδυνα για την υγεία τους πράγματα, και μάλιστα από τα 13 τους, όπως καταδεικνύει έρευνα του ΚΕΘΕΑ.

Τα στοιχεία που προκύπτουν είναι σοκαριστικά, αφού φαίνεται πως η μεγάλη πλειονότητα των Ελληνόπουλων ξεκινά να πίνει, να καπνίζει και να δοκιμάζει κάνναβη από την ηλικία των 13, και μάλιστα τα ποσοστά βαίνουν αυξανόμενα διαρκώς.

Σχετικά με το αλκοόλ, οι έφηβοι φαίνεται ότι το ξεκινούν από τα 13 με 14 έτη. Το 67% των μαθητών που δήλωσαν χρήση αλκοόλ ήταν αγόρια και το 33% κορίτσια. Η παρούσα έρευνα, όπως και αντίστοιχες διεθνείς, παρέχει ενδείξεις πως οι έφηβοι, όταν πίνουν, έχουν την τάση να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά βουλιμικά, σε ποσότητα που είναι τοξική.

Ξεκινάνε το τσιγάρο στα 13Ένας στους 10 καταναλώνει αλκοόλ μία με δύο φορές τον μήνα, πίνοντας από τρία ποτά και πάνω κάθε φορά, ενώ δύο στους 10 πίνουν από τρία ποτά και πάνω με συχνότητα κατανάλωσης τρεις με τέσσερις φορές τον μήνα. Το εντυπωσιακό είναι πως, σε ποσοστό 25,3%, οι ανήλικοι πίνουν ποτά στα κλαμπ και τα μπαρ, γεγονός που καταδεικνύει πως οι επιχειρήσεις αγνοούν τη νομοθεσία.

Όσον αφορά το κάπνισμα, το 10% των μαθητών δήλωσε ότι έχει δοκιμάσει τσιγάρο ή ότι κάπνιζε, αλλά σταμάτησε, το 3% περίπου δήλωσε περιστασιακό κάπνισμα μέσα στον μήνα και άλλο ένα 3% καθημερινή χρήση. Η ηλικία έναρξης της χρήσης τσιγάρου φαίνεται ότι είναι τα 13 έτη.Δείτε επίσης: Απίστευτο bullying! Μαθητές δημοτικού εξανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα

Το πιο σοβαρό από όλα τα στοιχεία που προκύπτει είναι πως το 3% των μαθητών έχει κάνει χρήση ουσιών, με την κάνναβη να είναι στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Ο αριθμός των αγοριών που δηλώνει χρήση κάνναβης είναι διπλάσιος από αυτόν των κοριτσιών. Με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι συμμετέχοντες, υπάρχουν κατανάλωση και προμήθεια της ουσίας στους χώρους των περισσότερων σχολείων, ενώ ο αριθμός χρηστών κάνναβης τριπλασιάζεται από τα 14 στα 15 έτη.

Πηγή : omorfhzwh.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr