Φωτογράφος απαθανατίζει νεογέννητα με σοβαρές ασθένειες για να δείξει πως είναι εξίσου όμορφα
Viralman.gr

Φωτογράφος απαθανατίζει νεογέννητα με σοβαρές ασθένειες για να δείξει πως είναι εξίσου όμορφα

«Είμαι σε αποστολή, θέλω να δείξω σε όλον τον κόσμο πως τα παιδιά με αναπηρίες είναι όμορφα και αξιαγάπητα» λέει η φωτογράφος.

«Δημιουργώ μαγικά σκηνικά με υφάσματα και προσπαθώ να αναδεικνύω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νεογέννητου. Πολλοί φωτογράφοι δυστυχώς κρύβουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Εγώ θέλω να φαίνονται. Είναι κομμάτι της ιστορίας του μωρού».

Η Angel είναι δύο ετών και πάσχει από το σύνδρομο Wolf-Hirschhorn, μια αναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες. Η μαμά της Angel είδε τη δουλειά της Forker στο ίντερνετ και ταξίδεψε στην Ιντιάνα, ειδικά για την «μαγική» φωτογράφηση.

«Όταν συνάντησα την Angel στο αεροδρόμιο, συγκινήθηκα, με αιχμαλώτισε η ομορφιά της. Καταλαβαίνω γιατί οι γονείς της την αγαπούν τόσο πολύ» λέει η φωτογράφος.

«Στο μωρό που φορούσε κράνος, σκέφτηκα να φτιάξω σκηνικό με διαστημόπλοιο και να τον κάνω αστροναύτη. Παρόλο που θα έχει δυσκολίες μεγαλώνοντας, τίποτα δεν τον σταματά. Φαίνεται σαν να κάνει κάτι ανέφικτο».

«Στο μωρό που ετοιμαζόταν για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, έφτιαξα μια καρδιά από ύφασμα που ράβεται από ένα αρκουδάκι αλλά δεν έχει τελειώσει την επιδιόρθωση».Oι φωτογραφίες της Angela είναι μαγικές και καταφέρνουν να βάλουν τα μωρά σε θέσεις που στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσαν να μπουν. «Η δουλειά της είναι ένα δώρο για μας τους γονείς» παραδέχεται η μητέρα της Angel.

«Αισθάνομαι απερίγραπτη πληρότητα όταν σκέφτομαι πως οι γονείς έχουν την δυνατότητα να δουν τα παιδιά τους αλλιώς. Η πιθανότητα αυτές οι φωτογραφίες να αλλάζουν τις καρδιές των ανθρώπων με κάνει τρομερά υπερήφανη» λέει η Angela Forker.
πηγή: ampa.lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr