Γονίδια: Έρευνες δείχνουν πως πέρνουμε τα περισσότερα από την μαμά της μητέρας
Viralman.gr

Γονίδια: Έρευνες δείχνουν πως πέρνουμε τα περισσότερα από την μαμά της μητέρας

Γονίδια: Οι γιαγιάδες μας από την μεριά της μητέρας είναι μοναδικές στο γεγονός ότι έχουν μια ιδιαίτερη σχέση μαζί μας, τα εγγόνια τους. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε γενετικό επίπεδο.

Γονίδια: Ποια συσχέτιση υπάρχει με την γιαγιά μας από την μεριά της μητέρας

Ακόμα κι αν δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο με τη γιαγιά σας από την μεριά της μητέρας σας, η σχέση μεταξύ σας δεν θα ξεθωριάσει ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή κληρονομούμε το DNA της, το ταμπεραμέντο της, τα γούστα της και τα συναισθήματά της!

Ο Alejandro Jodorowsky, ένας Χιλιανός συγγραφέας δοκιμίων, έχει γράψει ένα βιβλίο που ονομάζεται Μετά-γενεαλογία: Αυτοανακάλυψη μέσα από την Ψυχό-μαγεία και το Οικογενειακό Δέντρο. Σε αυτό το βιβλίο εξηγεί τη γενετική επιρροή των γιαγιάδων από την μεριά της μητέρας στα εγγόνια τους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γονίδια μπορούν να παρακάμψουν γενιές και να περάσουν κατευθείαν από ένα παππού / γιαγιά στο εγγόνι .

Σύμφωνα με τον Alejandro, τα γονίδια που λαμβάνουν τα παιδιά όταν ακόμα βρίσκονται στη μήτρα από την μητέρα τους, προέρχονται απευθείας από τις γιαγιάδες τους. Μεταξύ όλων των παππούδων και συγγενών, η μαμά της μητέρας είναι αυτή που είναι υπαίτια για την κληρονομικότητα των γονιδίων.

Γονίδια: Τι κληρονομούμε από τις γιαγιάδες

Τα γονίδια δεν περνάνε πάντα στην επόμενη γενιά. Μπορεί να παραλείψουν μια. Γι ‘αυτό υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποια παιδιά να μοιάζουν με τις θείες, τους θείους και τους παππούδες τους περισσότερο από τους γονείς τους.

Τα παιδιά μπορεί να μην φαίνονται ακριβώς όπως η γιαγιά τους, αλλά θα υπάρχει πάντα ένα σημάδι πάνω τους. Μια ελιά, κάποιο συγκεκριμένο χαμόγελο, το χρώμα των ματιών τους, ο τρόπος κίνησης ή το περπάτημα τους. Μερικές φορές μπορεί να κληρονομήσουν τη δομή των οστών, τους μυς ή ακόμα και γενετικές ασθένειες από τους παππούδες τους.Γονίδια: Ποιο είναι το ποσοστό – Το λαμβάνουν όλα τα εγγόνια;

Μοιραζόμαστε κατά μέσο όρο το 25% του DNA μας με τους παππούδες μας. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge δημοσίευσαν μια έρευνα σχετικά με τον δεσμό μεταξύ της γιαγιάς από την μεριά της μητέρας και των εγγονών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η σύνδεση αυτή συμβαίνει εξαιτίας του Χ-χρωμοσώματος. Οι γιαγιάδες από την μεριά της μητέρας περνούν το 25% των χρωμοσωμάτων τους στα εγγόνια τους ανεξαρτήτου φύλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιτρέπει στα παιδιά να κληρονομήσουν τα γονίδια τους.

Οι γιαγιάδες από την μεριά του πατέρα, μεταφέρουν μόνο τα χρωμοσώματα τους X στις εγγονές τους, αλλά όχι στους εγγονούς τους. Έτσι, ενώ η γιαγιά από την μεριά του πατέρα έχει 50% X-συγγένεια με τις εγγονές τους, έχει 0% Χ-συγγένεια με τους εγγονούς τους.

Μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι τα εγγόνια δεν είναι κοντά στους παππούδες τους από την μεριά του πατέρα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να διατηρείτε συχνή επαφή και γενική παρουσία στη ζωή ενός παιδιού.Αυτό θα βελτιώσει τους βασικούς δεσμούς που είναι απαραίτητοι για την οικοδόμηση μιας ισχυρής οικογένειας, ανεξάρτητα από τα γονίδια ή το φύλο.

Σύμφωνα με τον Jodorowsky, τα παιδιά κληρονομούν επίσης τις συναισθηματικές εμπειρίες των γιαγιάδων. Τα συναισθήματα που ένιωσε μια γιαγιά όταν έμεινε έγκυος, μπορούν να μεταφερθούν στα μελλοντικά εγγόνια της. Αυτό προκύπτει δεδομένου ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να καταγραφούν στο DNA. Θα παραμείνουν εκεί ακόμα κι αν παραλείψουν μια γενιά.

Διαβάστε επίσης:

Τεστ προσωπικότητας: Θα αποκαλύψει μια μεγάλη αλήθεια για εσάς

Εμβόλιο κατά του Καρκίνου: Μια Δόση από αυτό το Φάρμακο, Σκοτώνει τους Καρκινικούς Όγκους

Κλοπή: Η στιγμή που ένας άντρας τραβάει μια γυναίκα με το παιδί της από τις σκάλες για να πάρει την τσάντα

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr