Γυναίκα από τη Φθιώτιδα παντρεύτηκε... πεθαμένο με τη συναίνεση του ιερέα!
Viralman.gr

Γυναίκα από τη Φθιώτιδα παντρεύτηκε… πεθαμένο με τη συναίνεση του ιερέα!

Μια υπόθεση που είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια στη δυτική Φθιώτιδα εκδικάστηκε ξανά, ξυπνώντας μνήμες στους κατοίκους της περιοχή.

Η υπόθεση αφορά γυναίκα στη δυτική Φθιώτιδα που είχε παντρευτεί πεθαμένο, επιθυμώντας να ανοίξει οικογενειακή μερίδα στον δήμο. Οπως αναφέρει το lamiareport, στη θέση του κατηγορουμένου βρέθηκε ο τότε ιερέας του χωριού, ο οποίος συνέταξε το πιστοποιητικό γάμου της γυναίκας με τον πεθαμένο. Ο πρώην πλέον ιερέας, καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας, καθώς δεν ανετράπη ούτε η αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο.Φθιώτιδα: Η υπόθεση γάμου με τον πεθαμένο

Ηταν τον Ιανουάριο του 2008, όταν ο ιερέας σε χωριό της δυτικής Φθιώτιδας φέρεται να εξέδωσε μετά από αίτημα του αδερφού της «χήρας» πιστοποιητικό γάμου ότι είχε τελέσει νόμιμο γάμο στις 10-3-1978 με ήδη θανόντα. Η δικαιολογία του αιτούντος που ενεργούσε ως πληρεξούσιος της αδερφής του, ήταν ότι εκ παραδρομής ο γάμος δεν είχε δηλωθεί και δεν μπορούσαν να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα.
Στη συνέχεια, ωστόσο, ο παπάς έστειλε έγγραφο προς τον ληξίαρχο Σπερχειάδας, ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδερφός της «χήρας» ήταν πλαστό. Αποτέλεσμα ήταν να δικαστεί και για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης από τον αδερφό. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που εκδίκασε την τελευταία υπόθεση δε δέχτηκε ούτε εκείνο τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα, ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετη αναστολή.

πηγη: iefimerida.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr