Οι Αγελάδες με τις Τρύπες στο Στομάχι είναι Πραγματικότητα και Αυτό το Βίντεο το Αποδεικνύει
Viralman.gr

Οι Αγελάδες με τις Τρύπες στο Στομάχι είναι Πραγματικότητα και Αυτό το Βίντεο το Αποδεικνύει

Μια ομάδα ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων έχει τραβήξει κρυφό βίντεο από αγελάδες που έχουν στο στομάχι τους πλαστικές «θύρες» σε μια γαλλική ερευνητική εγκατάσταση.

Η ομάδα ακτιβιστών L214 δημοσίευσε χθες τα βίντεο των ζώων με συσκευές που έχουν εισαχθεί χειρουργικά στο σώμα τους ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση στο περιεχόμενο του στομάχου τους.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τις τρύπες για να μελετήσουν την πέψη προκειμένου τα ζώα να παράγουν περισσότερο γάλα.

Γνωστές ως αγελάδες με σωληνίσκους, τα ζώα είναι εφοδιασμένα με μια συσκευή που μπορεί να ανοιχτεί και να επιτραπεί η άμεση πρόσβαση στο μεγαλύτερο από τα τέσσερα στομάχια τους, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί και να ρυθμιστεί η διατροφή τους.

Η πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από τους ερευνητές και τη γεωργική βιομηχανία, αν και δεν είναι ευρέως γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η ομάδα L214 δημοσίευσε τα βίντεο και δήλωσε ότι τραβήχτηκαν κρυφά από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο στο πειραματικό αγρόκτημα Sourches στο Saint-Symphorien στη βορειοδυτική Γαλλία και είναι το μεγαλύτερο «ζωοτεχνικό κέντρο» στην Ευρώπη.

Η περιοχή ανήκει στην εταιρεία Sanders, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές ζωοτροφών της Γαλλίας και θυγατρική της γαλλικής ερευνητικής ομάδας Avril.

Τα βίντεο δείχνουν τους εργαζόμενους να εισέρχονται απευθείας με τους βραχίονες τους στα στομάχια των αγελάδων μέσω των ελαστικών οπών.

Οι ακτιβιστές είπαν ότι η χρήση των οπών ήταν «συμπτωματική του τρόπου με τον οποίο τα ζώα θεωρούνται απλά μηχανήματα στη διάθεσή μας» και ξεκίνησαν μια ηλεκτρονική εκστρατεία για τον τερματισμό της.

Δήλωσαν: «Ως πολίτες, καλούμε τους υπουργούς έρευνας και γεωργίας να απαγορεύσουν αμέσως πειράματα με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των ζώων.

«Έχουν διατρυπήσει μια τρύπα στο στομάχι των αγελάδων, ώστε να μπορούν να έχουν τακτικά πρόσβαση στο περιεχόμενό τους. Οι υπάλληλοι έρχονται τακτικά για να ανοίξουν το άνοιγμα για να αποθέσουν δείγματα τροφών ή να τα βγάλουν έξω », αναφέρει το βίντεο που κυκλοφόρησε η ομάδα.«Ο στόχος είναι να τελειοποιήσουμε την πιο αποτελεσματική μορφή σίτισης έτσι ώστε οι αγελάδες να παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα», λέει, περιγράφοντας τα ζώα ως κάτι παραπάνω από «μηχανές παραγωγής γάλακτος» που παρήγαγαν περίπου 27 λίτρα την ημέρα.

Η ομάδα L214 δήλωσε ότι έχει υποβάλει καταγγελία στον περιφερειακό εισαγγελέα σχετικά με τα «παράνομα πειράματα και τις σοβαρές κακοποιήσεις ζώων» στο αγρόκτημα.

«Για την εταιρεία Sanders και όσους ασχολούνται με την εντατική κτηνοτροφία, κάτι που είναι ο κανόνας στη Γαλλία, τα ζώα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μηχανές παραγωγής, μια βασική πρώτη ύλη στη διάθεσή μας», αναφέρει το βίντεο.

Η δημοσίευση του βίντεο έχει αναζωπυρώσει την συζήτηση για την ευζωΐα των ζώων στη βιομηχανική γεωργία.

Ο Fabrice Belargent, εισαγγελέας στην περιοχή Mans, επιβεβαίωσε ότι έλαβε την καταγγελία της ομάδας L214 με email.

Τα βίντεο των ζώων διαδόθηκαν ευρέως στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας μια αυστηρή επίπληξη από την εταιρεία Avril.

Αναφέρει ότι η διαδικασία είχε «χρησιμοποιείται για πολλά χρόνια στην έρευνα για τα ζώα» και ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται «σε έξι αγελάδες [στο αγρόκτημα] στο πλαίσιο μιας ερευνητικής μελέτης που αποσκοπεί στην ανάπτυξη εναλλακτικών πρακτικών».

Ο στόχος είναι να «βελτιωθεί η πεπτική υγεία εκατομμυρίων ζώων, να μειωθεί η χρήση αντιβιοτικών και να μειωθούν οι εκπομπές νιτρικών και μεθανίων που συνδέονται με την κτηνοτροφία», ανέφερε.

Ο Γάλλος παρουσιαστής Nagui Fam συμμετέχει στο βίντεο, ζητώντας να σταματήσει η πρακτική και αναφέροντας ότι είναι κακό για την υγεία των ζώων και για την υγεία των ανθρώπων.

Αναφέρει: «Για την Sanders, αυτές οι αγελάδες είναι απλά μηχανές παραγωγής γάλακτος που χρειάζονται βελτιστοποίηση των ρυθμίσεών τους. Σήμερα, οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής παράγουν κατά μέσο όρο 27 λίτρα γάλακτος ημερησίως, δηλαδή πέντε φορές τις καθημερινές ανάγκες ενός μοσχαριού».Προσθέτει: «Άλλα πειράματα διεξάγονται σε απομονωμένα μοσχάρια σε μικρούς χώρους.»

«Οι χοίροι έχουν μόνο κρύο μέταλλο ως περιβάλλον τους. Τα κουνέλια είναι φυλακισμένα στα μικρά κλουβιά τους και θα ξέρουν μόνο αυτά τα κλουβιά ολόκληρη τη ζωή τους. Ποτέ δεν θα βγουν έξω.

«Και τα κοτόπουλα, τα οποία προέρχονται από ταχέως αναπτυσσόμενα στελέχη, τρέφονται με υπερβολικά πλούσια διατροφή και το βάρος τους ωθείται σε ακραίο σημείο. Μπορούν ελάχιστα να περπατήσουν».

Το ερευνητικό κέντρο υπερασπίζεται τον εαυτό του, λέγοντας ότι έχουν μόνο έξι αγελάδες είναι εφοδιασμένες με τις οπές και ότι τις χρειάζονται για να τις μελετήσουν, ώστε να μειώσουν τη χρήση αντιβιοτικών στην αγροτική επιχείρηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Avril, Tom Doron, επιμένει ότι τα πειράματα έρχονται με «αυστηρή κτηνιατρική παρακολούθηση και θεωρούνται ανώδυνα για το ζώα».

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι μελετά τον τρόπο μείωσης της παραγωγής μεθανίου, που συνεισφέρει σημαντικά στην αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, η εφημερίδα Le Monde αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι η έρευνα μπορεί να μειώσει την παραγωγή μεθανίου, υποστηρίζοντας ότι με την επεξεργασία τρόπων για να τις ταΐσουν περισσότερο, μπορούν να παράγουν περισσότερο γάλα και κατ’ επέκταση η πρακτική αυτή αυξάνει την παραγωγή μεθανίου.

H Helene Thouy, δικηγόρος της ομάδας L214, δήλωσε: «Ο αγροτικός κώδικας προβλέπει ότι οι δοκιμές σε ζώα επιτρέπονται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Η βελτίωση της παραγωγικότητας των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής δεν φαίνεται να εμπίπτει στην κατηγορία αυτή. »

Ως η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός γάλακτος της Ευρώπης μετά τη Γερμανία, η Γαλλία διαθέτει περίπου 3,6 εκατομμύρια γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες που στεγάζονται σε περισσότερες από 61.700 γαλακτοπαραγωγικές μονάδες, με τη βιομηχανία να απασχολεί σχεδόν 300.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Το 2018, η βιομηχανία παρήγαγε 23,9 δισεκατομμύρια λίτρα γάλακτος. Ένα τυπικό αγρόκτημα έχει 52 αγελάδες και παράγει 330.000 λίτρα γάλακτος κάθε χρόνο.

Η ομάδα L214 πήρε το όνομά της από ένα άρθρο του γαλλικού αγροτικού κώδικα ο οποίος το 1976 αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr