Η Απόλυτη Απογοήτευση... Η Αλήθεια Πίσω από το S που Ζωγραφίζαμε Μικροί είναι Κάτι που Δεν Φανταζόμασταν...
Viralman.gr

Η Απόλυτη Απογοήτευση… Η Αλήθεια Πίσω από το S που Ζωγραφίζαμε Μικροί είναι Κάτι που Δεν Φανταζόμασταν…

Θυμάστε αυτό το «S» που ζωγραφίζαμε στο σχολείο, στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000; Τι ακριβώς να ήταν και από πού να προήλθε;

Ήταν κυριολεκτικά το απλούστερο και πιο εθιστικό πράγμα που σχεδιάζαμε και το κάναμε κάπως έτσι:

Το ζωγραφίζαμε παντού, τα βιβλία, στα τετράδια, στα θρανία, αλλά πώς ονομάζονταν και από πού είχε προέλθει;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Julian Morgans, το «S» μπορεί να εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’60.Και ήταν παρόν σε σχεδόν κάθε ήπειρο (φυσικά, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η Ανταρκτική).

«Υπήρχαν θεωρίες ότι ήταν το σύμβολο μιας μπάντας μεταλάδων της δεκαετίας του 80. Άλλοι πίστευαν ότι ήταν το αρχικό έμβλημα της μάρκας Stussy.

Άλλοι θεωρούσαν ότι ήταν μια ενσάρκωση του λογότυπου του Superman, κανείς δεν ήταν σίγουρος», γράφει ο Morgans.

Μόλις αυτές οι θεωρίες αμφισβητήθηκαν, κάποιοι ήταν πεπεισμένοι ότι είναι από το λογότυπο του αυτοκινήτου Suzuki. Αλλά, ακόμα δεν μοιάζει με αυτό.Μπορεί τελικά να μην υπάρχει ιδιαίτερη ιστορία πίσω από αυτό το «S». Ίσως να ήταν κάτι που δημιούργησαν κάποια παιδιά εν αγνοία τους το πιο δημοφιλές σύμβολο μια γενιάς!

Απλά να χαίρεσαι που ήσουν σε θέση να το σχεδιάσεις και εσύ. Κάποια σχολεία απαγόρευαν ή τιμωρούσαν όσους μαθητές να σχεδίαζαν, γιατί πίστευαν ότι ήταν κάποιο είδος συμμορίας.

Μήπως συνεχίζετε να το ζωγραφίζετε μέχρι σήμερα;

Credit: throwbacks.com

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr