Οι Επιστήμονες Μίλησαν. Πόσες Φορές ΠΡΕΠΕΙ να Τελειώνει Ένας Άντρας το Μήνα για να Γλιτώσει τον Καρκίνο.
Viralman.gr

Οι Επιστήμονες Μίλησαν. Πόσες Φορές ΠΡΕΠΕΙ να Τελειώνει Ένας Άντρας το Μήνα για να Γλιτώσει τον Καρκίνο.

Οι άντρες που έχουν συχνά οργασμό – μία φορά τη μέρα – είναι λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μία έρευνα.

Η τακτική εκσπερμάτιση σε όλη την ζωή τους μειώνει τον κίνδυνο για την ασθένεια αυτή. Ερευνητές από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, λένε πως χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έρευνα.

Ωστόσο, λένε πως οι τακτικοί οργασμοί πιθανώς να απομακρύνουν καρκινογόνα χημικά από τον προστάτη.

Άλλη μία θεωρία είναι πως το σπέρμα ανανεώνεται και επιτρέπει νέα κύτταρα να αναπτυχθούν, με αποτέλεσμα να βοηθάει στην μείωση των παλιών κυττάρων που είναι πιθανόν να μετατραπούν σε καρκινικά.Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας ανάμεσα στο πέος και την κύστη. Η κύρια λειτουργία του είναι να παράγει ένα λευκό παχύρρευστο υγρό που ανακατεύεται με το σπέρμα που παράγεται στους όρχους.

 Οι ερευνητές είδαν πως οι άντρες ηλικιών 40-49 που εκσπερμάτωναν 21 φορές ή περισσότερες το μήνα είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του προστάτη. 

Αυτό συγκρίθηκε με άντρες που εκσπερμάτωναν 4-7 φορές το μήνα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό.Η έρευνα παρακολούθησε σχεδόν 32,000 υγιείς άντρες για 18 χρόνια – 3,839 εκ τους οποίους διαγνώστηκαν αργότερα με καρκίνο του προστάτη. Στην έρευνα συμπεριέλαβαν και παράγοντες όπως η διατροφή, ο τρόπος ζωής και το ιστορικό στην οικογένεια.

Η αιτία του καρκίνου του προστάτη παραμένει ακόμα άγνωστη, αλλά οι πιθανότητες αυξάνονται όσο ο άντρας μεγαλώνει.

Credit: dailymail.co.uk

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr