Οι Γιατροί Αποκαλύπτουν: Δείτε Γιατί Πρέπει Πάντα να Κάνετε Μπάνιο Πριν Πέσετε για Ύπνο
Viralman.gr

Οι Γιατροί Αποκαλύπτουν: Δείτε Γιατί Πρέπει Πάντα να Κάνετε Μπάνιο Πριν Πέσετε για Ύπνο

Εκτός του ότι αποτελούν μέρος προσωπικής υγιεινής, τα ντους έχουν και πολλά ευεργετικά αποτελέσματα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα – ειδικά εάν αισθάνεστε πολύ στρεσαρισμένοι.

Μελέτες έχουν επίσης αποδείξει, ότι τα ντους είναι εξαιρετικά για την τόνωση της δημιουργικής σκέψης, αλλά οι γιατροί, βρήκαν πρόσφατα ένα ακόμα πλεονέκτημα του να κάνεις ένα ζεστό ντους το βράδυ.

Η Δρ Dianna Augelli του Κέντρου Ιατρικής Κλινικής στη Νέα Υόρκη, διενήργησε μελέτες για να εξετάσει τα αποτελέσματα του να κάνει κανείς ένα ζεστό μπάνιο ή ντους, πριν πάει για ύπνο.

Αρχικά, το ντους βοηθά στο να κοιμηθείτε καλύτερα. Ωστόσο, πρέπει να το κάνετε το σωστό χρόνο και να βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι στη σωστή θερμοκρασία, διαφορετικά, μπορεί να καταλήξετε να ξυπνήσετε ακόμα περισσότερο.

Για να αποκτήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει να κάνετε ντους γύρω στα 90 λεπτά προτού σχεδιάσετε να κοιμηθείτε, καθώς αυτό θα δώσει στο σώμα σας αρκετό χρόνο για να κρυώσει και να προετοιμαστεί για ύπνο.«Ένα πρωινό ντους, σας επιτρέπει να ανασυνταχθείτε πριν ξεκινήσετε μια αγχωτική μέρα», λέει η Mona Gohara, καθηγήτρια δερματολογίας στο Yale. «Αυτό, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο δέρμα διατηρώντας τα επίπεδα κορτιζόλης στο ανώτατο όριο».

Σημείωσε επίσης ότι «τα πρωινά είναι η καλύτερη στιγμή για να ξυριστείτε, γιατί τότε είναι που έχετε ένα κύμα αιμοπεταλίων».

Ωστόσο, αν και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας, η αναμονή μέχρι το βράδυ για ντους (ή το πλύσιμο και στις δύο περιπτώσεις) είναι καλύτερο για την υγεία σας συνολικά.«Όταν πέφτετε στο κρεβάτι, θα πρέπει να αισθάνεστε καθαροί», λέει η Nancy Rothstein, μια γυναίκα που αποκαλεί τον εαυτό της πρεσβευτή ύπνου.

«Το ντους κάθε βράδυ, πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, χωρίς να ασχοληθείτε με το κινητό ή τον υπολογιστή σας στη συνέχεια».

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι οι θερμότερες θερμοκρασίες θα ανοίξουν τους πόρους σας και ενδεχομένως θα βλάψουν το δέρμα σας. Οπότε, είναι καλύτερα να διατηρείτε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία.

Επίσης, για να βεβαιωθείτε ότι οι πόροι σας έκλισαν, ρίξτε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σας αφού τελειώσετε με το καθημερινό σας πρόγραμμα περιποίησης.

Credit: vt.co

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr