Η Νέα Μόδα στο Μανικιούρ Μπορεί να Προκαλέσει Καρκίνο - Πως να Προστατευτείτε
Viralman.gr

Η Νέα Μόδα στο Μανικιούρ Μπορεί να Προκαλέσει Καρκίνο – Πως να Προστατευτείτε

Μανικιούρ με gel: Τα μανικιούρ gel στεγνώνουν αμέσως. Είναι ανθεκτικά και διαρκούν μέχρι και ένα μήνα, δηλαδή εβδομάδες περισσότερο από μια τυπική βαφή.

Μανικιούρ με gel: Δεν είναι απαραίτητα ασφαλή 

Ωστόσο, αυτά τα λαμπερά και ισχυρά νύχια, μπορεί να κρύβουν κινδύνους. Από λοιμώξεις, γήρανση του δέρματος, μέχρι και καρκίνο του δέρματος. Μελέτες σχετικά με τα μανικιούρ gel είναι ελάχιστες, δεδομένου ότι η τεχνική ποικίλλει αρκετά μεταξύ των διαφόρων καταστημάτων.

Οι δερματολόγοι προτείνουν να λάβετε μερικές προφυλάξεις, ώστε να προστατευτείτε όποιος κι αν είναι η τεχνική που χρησιμοποιούν.

Μανικιούρ με gel: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Τα μανικιούρ gel εγκαθίστανται χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED που εκπέμπουν ακτίνες UVA. Ενώ οι ακτίνες UVB μπορούν να προκαλέσουν (όπως ο ήλιος), οι UVA είναι το είδος που οφείλεται για τη γήρανση, για διάφορες βλάβες του δέρματος και για τον καρκίνο του δέρματος.«Το πρόβλημα» για την κατανόηση του πόσο επικίνδυνα είναι, είναι ότι δεν υπάρχει τυποποίηση ως προς τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εγκατάσταση τους από κατάστημα σε κατάστημα.

Αυτά που γνωρίζουμε ως κίνδυνο για καρκίνου του δέρματος τα γνωρίζουμε από τον ήλιο.

Δεν υπάρχει κάποιος που να στέκεται δίπλα σας και να σας λέει, «Η διαδικασία ολοκληρώθηκε! Πολλοί πιθανόν να λαμβάνουν πολύ υψηλότερη δόση από ό,τι ελέγχουμε στις μελέτες.

Μανικιούρ με gel: ΠΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Και πάλι, δεν γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως ορισμένοι παράγοντες που έχουν βασικό ρόλο.

Η γενετική, η χρωστική ουσία και το ιστορικό του ασθενή σχετικά με καρκίνο, μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Η φαρμακευτική αγωγή είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέχετε και κάτι που πολλοί μπορεί να μην το σκέφτονται.Μερικοί τύποι χημειοθεραπείας ή αντιβιοτικών μπορεί να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στις ακτίνες UVA και τις επιπτώσεις τους.

Το όφελος από τα μανικιούρ gel είναι ότι διαρκούν αρκετές εβδομάδες, οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να κάνουν μανικιούρ συχνότερα από μία φορά το μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Προστασία από κλοπές: 12 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν λείπετε

Χρώμα της γλώσσας: 13 πράγματα που μπορούμε να καταλάβουμε για την υγεία μας

Τσουπωτή Ναζιάρα Νύφη, Παντρεύτηκε μια Γέφυρα και Δηλώνει Ευτυχισμένη.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr