Ειδικοί Συγκρίνουν 20 Διάσημες Σκηνές του Τσέρνομπιλ με 20 Πραγματικές Φωτογραφίες και το Αποτέλεσμα Προβληματίζει
Viralman.gr

Ειδικοί Συγκρίνουν 20 Διάσημες Σκηνές του Τσέρνομπιλ με 20 Πραγματικές Φωτογραφίες και το Αποτέλεσμα Προβληματίζει

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ήδη δει ή τουλάχιστον ακούσει για την τηλεοπτική σειρά του HBO, το Τσερνομπίλ. Η σειρά έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές και σημείωσε βαθμολογία 9,7 αστέρια στα 10 στο IMDB, καθιστώντας την έτσι την τηλεοπτική σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία στην πλατφόρμα. Πολλοί θεωρούν τη σειρά ως τηλεοπτικό αριστούργημα, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο «Φωνές του Τσερνομπίλ, που έγραψε η λευκορώσικη βραβευμένη με Νόμπελ βραβείο Σβετλάνα Αλεξιέβιτς.

Πέραν αυτού, οι άνθρωποι που ζούσαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση επαίνεσαν τους δημιουργούς του Τσερνομπίλ, καθώς κατέβαλαν αρκετές προσπάθειες για να αναδημιουργήσουν την αλυσίδα των γεγονότων και το ίδιο το περιβάλλον όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Πρόσφατα, ένας youtuber, o Thomas Flight, έφτιαξε ένα συναρπαστικό βίντεο που συγκρίνει σκηνές από τη σειρά με τα πραγματικά βίντεο που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της καταστροφής. Περιηγηθείτε προς τα κάτω για να δείτε τα στιγμιότυπα από τα πραγματικά και τα φανταστικά βίντεο, αναμφίβολα η ομοιότητα είναι εκπληκτική!

Η τραγωδία του Τσερνομπίλ ήταν ένα καταστρεπτικό πυρηνικό ατύχημα που συνέβη στις 26 Απριλίου 1986 στον πυρηνικό αντιδραστήρα αριθ. 4 του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ, κοντά στην πόλη Πρίπιατ στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας (τότε Ουκρανική ΕΣΣΔ).

Μέχρι σήμερα, το Τσερνομπίλ είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα που συνέβη ή όπως το έθεσαν άλλοι – το χειρότερο ανθρώπινο ατύχημα. Το πραγματικό κόστος του είναι ακόμα άγνωστο. Πολλοί άνθρωποι επηρεάστηκαν άμεσα, αλλά ακόμη περισσότερο – έμμεσα.

Στη σειρά HBO, ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες είναι η Ulana Khomyuk, επιστήμονας του Ινστιτούτου για την Πυρηνική Ενέργεια της Λευκορωσίας. Ωστόσο, η Ulana είναι φανταστικός χαρακτήρας, αλλά βασίστηκε σε όσους επιστήμονες προσπάθησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της πραγματικής αλήθειας πίσω από την καταστροφή του Τσερνομπίλ. Ωστόσο, σίγουρα δεν θα ήταν περίεργο να έχουμε μια γυναίκα πυρηνικό επιστήμονα στη Σοβιετική Ένωση ακόμη και εκείνη τη στιγμή, καθώς η ΕΣΣΔ είχε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ κατάρτισης γυναικών σε ρόλους επιβλέποντα επιστήμονα.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια από τις πιο ρεαλιστικές απεικονίσεις στην σειρά ήταν ο ηλικιωμένος μπολσεβίκος Zharkov. Αν και φανταστικός χαρακτήρας, ο Zharkov μεταφέρει τέλεια τη σοβιετική πολιτική και ιδεολογία. Στιγμές μετά την καταστροφή, ενθαρρύνει τους συντρόφους του να μη διαδώσουν «παραπληροφόρηση», που ουσιαστικά σημαίνει ότι κανείς δεν πρέπει να πει τίποτα στο κοινό. «Κανείς δεν φεύγει. Και κόψτε τις τηλεφωνικές γραμμές. Συγκρατήστε τη διάδοση της παραπληροφόρησης», λέει στην σειρά.

1.

2.

3.4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr