Η Ισπανική Γρίπη που Σκότωσε 50 Εκατομ. Ανθρώπους, μέσα από 20 Ανατριχιαστικές Φωτογραφίες
Viralman.gr

Η Ισπανική Γρίπη που Σκότωσε 50 Εκατομ. Ανθρώπους, μέσα από 20 Ανατριχιαστικές Φωτογραφίες

Μία νέα σειρά πολύχρωμων φωτογραφιών δείχνουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της επιδημίας της Ισπανικής γρίπης που σκότωσε 50 εκατομμύρια ανθρώπους στο ξεκίνημα του 20ου αιώνα.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σήμερα, την 100η επέτειο της επιδημίας που χτύπησε όλο τον κόσμο ενώ ακόμα ανάρρωνε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Royston Leonard, 55 από το Cardiff, χρωμάτισε τις εικόνες που αρχικά τραβήχτηκαν το 1918 και δείχνουν κοινότητες στην Αμερική να παλεύουν να αντιμετωπίσουν τον θανατηφόρο ιό της γρίπης H1N1.

Ο ιός ονομάστηκε Ισπανική γρίπη λόγω της καταστροφής που προκάλεσε στην Ισπανία.Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο από πού προήλθε αυτή η θανατηφόρα ασθένεια, η πανδημία του 1918 πιστεύεται πως μόλυνε περίπου το 1/5 του ανθρώπινου πληθυσμού, σκοτώνοντας ανάμεσα από 20 και 70 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε 2 χρόνια.

Και ενώ η γρίπη είναι γνωστό πως χτυπάει συνήθως ηλικιωμένους και παιδιά, η πανδημία του 1918 σκότωσε κυρίως νεαρούς, γυμνασμένους αθλητές που δεν είχαν βαρύ ιστορικό.

Οι φωτογραφίες αυτές χρωματίστηκαν από τον Mr Leonard, έναν ηλεκτρολόγο από την Ουαλία.

Πιστεύεται πως ο Μεγάλος Πόλεμος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της γρίπης, με πολλούς στρατιώτες να συγκεντρώνονται σε μικρούς χώρους πριν τελικά να πάνε σπίτια τους.Τα πυκνοκατοικημένα στρατόπεδα είχαν τις ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση της γρίπης σε όλο τον κόσμο.

Η Ισπανική γρίπη περιγράφεται ως το μεγαλύτερο ιατρικό ολοκαύτωμα στην ιστορία και σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από την Μαύρη Πανούκλα το διάστημα 1346-1353.

Λένε επίσης πως η γρίπη σκότωσε περισσότερους ανθρώπους σε 24 εβδομάδες από ότι το AIDS σκότωσε σε 24 χρόνια.

Credit: dailymail.co.uk

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr