Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με όσους δεν δείχνουν συμπτώματα
Viralman.gr

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με όσους δεν δείχνουν συμπτώματα

Σε αρκετές περιπτώσεις οι άνθρωποι που νοσούν από τον κορονοϊό, δεν εμφανίζουν συμπτώματα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πιο γρήγορα.

Ο κορονοϊός συνήθως εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τα άτομα που νοσούν χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Στην Ελλάδα ειδικά, που οι έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί, τα πραγματικά κρούσματα είναι περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί συνιστούν ορισμένα μέτρα για την εμπόδιση της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας και του περιορισμού των νοσούντων.Καταρχάς, τα συνολικά κρούσματα δεν μπορούν να εντοπιστούν εκτός κι αν εφαρμοστεί τυχαίως έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως γίνεται σε μια δημοσκόπηση. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι δύσκολο να συμβεί όμως, υπάρχει αισιοδοξία, καθώς εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα και δεν διαδίδεται ο ιός με ταχείς ρυθμούς.

Επιπλέον, πρέπει να υπάρξει σημαντική πληροφόρηση από την μεριά της Πολιτείας στα άτομα που νοσούν και δεν το γνωρίζουν, ιδιαίτερα στους νέους που είναι δύσκολο να εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα και παράλληλα έχουν τις περισσότερες κοινωνικές επαφές. Επίσης, στην Νότια Κορέα που είναι η δεύτερη χώρα στην Ασία με τους πιο πολλούς νοσούντες (8.320 άτομα), διεξήχθει έρευνα που έδειξε ότι το 30% των νέων ήταν θετικοί στον κορονοϊό χωρίς να το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να διαδοθεί πιο γρήγορα.

Μάλιστα, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνει στο τηλεοπτικό κανάλι του Star ότι «Όλοι μας είμαστε θεωρητικά εκτεθειμένοι, οπότε καλό είναι μείνουμε στο σπίτι, για να μην υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Στην Κορέα το 3 με 4% του πληθυσμού δεν εμφάνισε καθόλου συμπτώματα, κάτι που αν ισχύει στην Ελλάδα είναι τεράστιος αριθμός». Ακόμη, πρόσθεσε ότι δυνητικά πρέπει να θεωρούμε φορείς του ιού τους πάντες, γιατί μόνο έτσι μπορεί να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιο εύκολη η διασπορά του COVID-19, με συνέπεια περισσότερα κρούσματα.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr