Λαϊκό…. προσκύνημα: Το ελληνικό νησί που έγινε ο Νο1 προορισμός φοιτητών και νεολαίας [εικόνες]
Viralman.gr

Λαϊκό…. προσκύνημα: Το ελληνικό νησί που έγινε ο Νο1 προορισμός φοιτητών και νεολαίας [εικόνες]

Οι Κυκλάδες είναι ο πιο must προορισμός για φοιτητοπαρέα, ιδίως αν μιλάμε για φοιτητοπαρέα στην Αθήνα.

Τα περισσότερα νησιά δεν απέχουν πολύ με καράβι, άρα δε θα χαθούν πολλές ώρες στο πήγαινε-έλα. Σαφώς με τον περσινό και τον φετινό τουρισμό, η πληρότητα είναι δεδομένη για όλους τους θερινούς μήνες.

Ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Εκτός κι αν προνοήσεις. Εκτός κι αν αποφασίσεις για μια φορά να μη φερθείς ως φοιτητής και να φερθείς ως 28άρης. Ειδικά φέτος θα βγεις ωφελημένος.

Γιατί η Σέριφος, ένα ούτε μεγάλο ούτε πολύ μικρό νησί, γεμίζει επίσης γρήγορα. Και φέτος κάτι μας λέει ότι θα είναι το must του φοιτητόκοσμου. Ενός φοιτητόκοσμου που σίγουρα έχει φάει στη μάπα πολύ Ικαρία, Κουφονήσια και Αμοργό και ψάχνει ένα μέρος που θα είναι λίγο πιο άνετα.

Σ΄αυτό το σημείο να πω ότι νιώθω σαν μπάρμπας που γράφω τη λέξη «φοιτητόκοσμος» και δεν με συμπεριλαμβάνω σε αυτόν. ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ; (Ξέσπασμα ξεσπασμάτων)(Επανέρχομαι) Η Σέριφος είναι μια στρατηγική επιλογή για πολλούς λόγους. Φυσικά δεν χρειάζεται να τους ακούσεις όλους έναν προς έναν. Αρκούν αυτοί οι 4 που θα σου πούμε.

Είναι κοντά τόσο-όσο.

Δεν θα βρεθείς εκεί σε μια ώρα, οπότε θα έχεις την αίσθηση ότι πήγες εκδρομή μέχρι το Σούνιο. Ούτε θα μείνεις άυπνος το προηγούμενο βράδυ ώστε να ξεραθείς για 6-7 ώρες στο πλοίο. Αν πας με το high speed βλέπεις το Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού, σε 2,5 ωρίτσες. Αν πας με το αργό είσαι περίπου στις 4. Το δεύτερο είναι ακόμα πιο ιδανικό για να πιάσεις κουβέντα σε άγνωστες στο πλοίο και να κάνεις τα κονέ σου χωρίς να μπλέξεις περισσότερο.

Είναι ιδανική για 4ήμερο

Επειδή ξέρουμε τι παίζει με την τσέπη σου, προφανώς και τα λεφτά καθορίζουν τα πάντα. Το καλό είναι πως η Σέριφος έχει φθηνή ζωή και σου δίνει την ευκαιρία να την απολαύσεις σε τέσσερις μέρες. Αν και σαφώς κανένα νησί δεν το χορταίνεις ολόκληρο σε τόσο λίγο, οι 4 μέρες είναι αυτό που χρειάζεσαι και ταιριάζει με την τσέπη σου. Από 60 ως 90 ευρώ είναι τα ακτοπλοϊκά τα κανονικά. Τα φοιτητικά πέφτουν. Σχετικά νορμάλ τιμή. Μετά παίζει ρόλο η περίοδος που θα πας και το τι ζωή θα ακολουθήσεις. Χοντρικά τα 350 ευρώ τα θεωρώ ως και αρχοντικά.

Αλλά και σε επίπεδο παραλιών. Έχει μεν μια αφθονία, αλλά αυτές που πραγματικά πρέπει να δεις είναι 4-5. Λιβαδάκια, Ψιλή Άμμος και Αυλομώνας αν θες να έχει και κάποιο μπαρ για να πιεις και να φας. Άσπρος Κάβος, Κένταρχος και Νοτινό για την ιδιαίτερη ομορφιά τους.

Πολύ σημαντικό είναι και ότι η νυχτερινή ζωή δεν απλώνεται. Όλα τα μαγαζιά είναι στο Λιβάδι και σε άλλους οικισμούς παίζουν κυρίως καφενεία-μεζεδοπωλεία και ταβέρνες. Οπότε δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείς πολύ για τις μετακινήσεις σου.Έχει τα αυθεντικά πανηγύρια

Όχι τα πανηγύρια που έχεις μπουχτίσει στην Ικαρία. Που απλώς είναι φίσκα και ανταλλάσσετε γαλακτικό οξύ με παντελώς αγνώστους. Εδώ μιλάμε για χωριουδάκια που περιμένουν πως και πως αυτές τις μέρες. Κάποια γιορτή Αγίου ή της Παναγιάς θα σε φέρει σε κάποιο απ΄αυτά. Η Σέριφος έχει 11 μεγάλα πανηγύρια από 1η Ιουλίου μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.

Θαλάσσιες δραστηριότητες

Εδώ παίζει πολύ η ιστιοσανίδα και το snorkeling. Σε μικρότερο βαθμό το scuba diving. Οκ, η αλήθεια είναι ότι είναι τσιμπημένες οι τιμές στις παραλίες όλων των νησιών όταν πρόκειται για θαλάσσια σπορ, αλλά για μια φορά αξίζει να το κάνεις.

πηγη: belikeyou.gr

Viralman.gr