"Με φώναζαν Γουρούνα, Φώκια και Βουλιμική. Σήμερα Κλείνω τα Στόματα για Πάντα"
Viralman.gr

«Με φώναζαν Γουρούνα, Φώκια και Βουλιμική. Σήμερα Κλείνω τα Στόματα για Πάντα»

Μια γυναίκα που ανέπτυξε βουλιμία στην ηλικία των 11 ετών και στάλθηκε σε «στρατόπεδο παχύσαρκων» από τους γονείς της σε μια προσπάθεια να χάσει βάρος, αποκαλύπτει ότι πλέον είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ και ενθαρρύνει τους άλλους να αγαπήσουν τους εαυτούς τους.

Φωτογράφος και blogger, η 32χρονη Suma Jane Dark, από το Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ποτέ δεν έμοιαζε με τα άλλα παιδιά καθώς μεγάλωνε και ότι ήταν ένα «χοντρό παιδί». Παρά το γεγονός ότι ήταν αθλητική και αγωνιζόταν σε χορούς, πήγαινε γυμναστήριο και κολυμπούσε σε ομάδες, ντρεπόταν που έμοιαζε τόσο διαφορετική από τους συνομηλίκους της.

Οι ενήλικες συχνά έλεγαν στη Suma ότι η ζωή της θα ήταν καλύτερη αν έχανε βάρος και οι γονείς της την έστελναν ακόμη και σε «στρατόπεδο» κάθε καλοκαίρι από την ηλικία των 7 μέχρι τα 11.

Μεταξύ των 8 και 10 ετών, η Suma προσπάθησε πολύ να κάνει δίαιτα, αλλά την έπιανε όλο και περισσότερο το αίσθημα πανικού ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το σώμα της.

Μέχρι τα 11 της, διαπίστωσε ότι ήταν ικανή να προκαλεί τον εαυτό της να κάνει εμετό, και έτσι ξεκίνησε ο αγώνας της με τη βουλιμία – μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από εσκεμμένους εμετούς, ακολουθούμενη από μεθόδους για την αποφυγή του απόκτησης επιπλέον βάρους – πιστεύοντας ότι βρήκε την καλύτερη λύση για αυτήν.

Μέχρι τα είκοσι της χρόνια, η Suma χρησιμοποιούσε χάπια δίαιτας, περιορίζοντας την ποσότητα τροφής που θα μπορούσε να φάει και να γυμναζόταν για ώρες την ημέρα, πιστεύοντας ότι η αξία της εξαρτάται από το να είναι πιο αδύνατη.

Το 2009, όταν ήταν γύρω στα 62 κιλά, η Suma έφτασε το κατώτατο σημείο της, ενώ ζούσε σε ένα άθλιο σπίτι και συνειδητοποίησε ότι η ζωή της έπρεπε να βελτιωθεί και για να γίνει αυτό, έπρεπε να συμφιλιωθεί με το σώμα της, το οποίο τότε μισούσε.Η Suma άρχισε να παρακολουθεί ομάδες υποστήριξης για ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές και βρήκε άλλα άτομα στο Διαδίκτυο που είχαν παρόμοια προβλήματα.

Άρχισε να παρακολουθεί blogs με body positivity στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και σύντομα συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν πολλοί άλλοι με σώματα που έμοιαζαν με το δικό της και συνειδητοποίησε ότι η θετική στάση του σώματος είναι για ανθρώπους όλων των μεγεθών και από κάθε μονοπάτι της ζωής.

Ενώ η Suma εξακολουθεί να ζει με την διατροφική της διαταραχή, είναι υπερήφανη για τα 150 της κιλά και δεν ντρέπεται να δοκιμάσει ρούχα που βρίσκονται εκτός της ζώνης άνεσής της και ελπίζει ότι μέσω του Instagram να μπορεί να διδάξει και σε άλλους να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Η Suma συμβουλεύει ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε το μυαλό, την καρδιά και τα όνειρά μας όσο και το σώμα μας.

Εξηγεί: «Ζούμε στο σώμα μας, είναι μέρος αυτού που είμαστε. Αλλά πρέπει να αγαπάμε εξίσου το μυαλό μας, τη καρδιά μας και τα όνειρά μας. Πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας την άδεια να αποκηρύξουμε ό,τι μας βλάπτει, να θεραπεύσουμε τα τραύματά μας και να είμαστε αληθινοί.»«Το να αποδεχτούμε το σώμα μας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία, αλλά είναι ένα μέρος του παζλ της αυτο-αγάπης.

«Αφήστε την καρδιά σας να σας οδηγήσει, όχι αυτό που έχετε πάντα ακούσει ή διδαχθεί. Μετακινήστε τον εαυτό σας και τις επιλογές σας προς την κατεύθυνση της ζωής που θέλετε να ζήσετε.»

«Θα μπορούσαμε όλοι να ζούμε σε έναν καλύτερο, φιλικότερο κόσμο, αλλά πρέπει ο καθένας να κάνει ένα συνειδητό βήμα για να το κάνει έτσι», πρόσθεσε.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr