Μωράκι επιβίωσε παρόλο που γεννήθηκε μία μέρα πριν τις 24 εβδομάδες
Viralman.gr

Μωράκι επιβίωσε παρόλο που γεννήθηκε μία μέρα πριν τις 24 εβδομάδες

Μία μητέρα αποκάλυψε πως ταξίδεψε σχεδόν 300 μίλια για να εξασφαλίσει πως η κόρη της, που γεννήθηκε πρόωρα, είχε πιθανότητες να επιβιώσει.

Η Cheri Price, 22, λέει πως η μικρή της κόρη, Hailie, θα είχε θεωρηθεί ‘αποβολή’ εάν είχε μείνει στο νησί Wight όπου ζει η οικογένεια.

Αντιθέτως, η Cheri και ο σύντροφός της, Tim, 32, ταξίδεψαν 300 μίλια για να πάνε στο Darlington, όπου γεννήθηκε η κόρη της στις 23 εβδομάδες και έξι μέρες, ζυγίζοντας μόλις 450 γρ.

Γεννήθηκε με προβλήματα στα πνευμόνια μόλις μία μέρα πριν το σημείο αποκοπής της έκτρωσης και το μικρό της σώμα ήταν τόσο υποανάπτυκτο που φαινόντουσαν οι φλέβες και ακόμα και ο εγκέφαλός της.

Μόνο μετά από 18 μέρες μπόρεσε η Cheri να κρατήσει την κόρη της στο νοσοκομείο James Cook Hospital του Middlesbrough στις 23 Φεβρουαρίου 2017.



Τα νεογέννητα θεωρούνται ‘βιώσιμα’ μετά την 24η εβδομάδα και μόνο το 35% έχουν πιθανότητες να τα καταφέρουν.

Η Cheri, είπε: «Όταν γεννήθηκε η Hailie φαινόταν σαν ένας κόκκινος εξωγήινος.»

«Ήταν ακόμα έμβρυο και δεν έμοιαζε καν με μωρό – δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε πως τα είχε καταφέρει.»

Η Cheri είχε αρχίσει να έχει συσπάσεις ξαφνικά ενώ ήταν στο σπίτι της στο νησί Wight στις 30 Ιανουαρίου πέρυσι. Επειδή ήταν μόλις στις 20 εβδομάδες, το νοσοκομείο του νησιού δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να σώσει το μωρό της.

Τότε, πήρε την απόφαση με τον σύντροφό της να ταξιδέψουν στο Darlington, σε ένα καλύτερο νοσοκομείο. Ευτυχώς, οι συσπάσεις της σταμάτησαν χάρη στα φάρμακα που της χορηγήθηκαν και πήρε εξιτήριο στις 19 Φεβρουαρίου.



Ωστόσο, τα νερά της έσπασαν στις 21 Φεβρουαρίου και γέννησε την κόρη της δύο μέρες μετά.

Έπρεπε να κάνουν ανάνηψη στο μωρό γιατί όταν γεννήθηκε δεν ανέπνεε για 7 λεπτά – και δύο μέρες μετά τα πνευμόνια της κατέρρευσαν.

«Νομίζαμε πως θα την χάναμε τόσες πολλές φορές αλλά τελικά τα κατάφερε. Είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνη.»

Ενώ είχε πολλά προβλήματα και πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της, το σημαντικό ήταν πως δεν ήθελε να τα παρατήσει. Τελικά, κατάφερε να πάει σπίτι στις 19 Ιουνίου – δύο μέρες μετά την ημερομηνία που θα έπρεπε να είχε γεννηθεί.

Η Cheri δήλωσε πως πλέον δεν σκοπεύει να κάνει άλλα παιδιά.

Credit: dailymail.co.uk

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr