Ο κοροναϊός φέρνει έξαρση του ρατσισμού: Επιθέσεις σε Κινέζους, οργιάζει η ξενοφοβία
Viralman.gr

Ο κοροναϊός φέρνει έξαρση του ρατσισμού: Επιθέσεις σε Κινέζους, οργιάζει η ξενοφοβία

Ακραίες αντιδράσεις στην Ιταλία, με το φόβο για την εξάπλωση του κοροναϊού να μετατρέπεται σε παράνοια και να εκδηλώνονται ρατσιστικά περιστατικά κατά Κινέζων τουριστών αλλά και μόνιμων κατοίκων!

Ενώ πριν λίγες ώρες επιβεβαίωθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία, όπως αναφέρει ο Guardian, πληθαίνουν τα περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά Κινέζων τουριστών! Το ζευγάρι που νοσεί από κοροναϊό, είναι Κινέζοι από την Ουχάν που έφθασαν στην Ιταλία για διακοπές στις 23 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε χθες βράδυ ότι διεξάγονται έλεγχοι για κοροναϊό σε γκρουπ τουριστών στην Ιταλία με σκοπό να αποφευχθεί κάθε επιπλέον κίνδυνος, ενώ σταμάτησαν οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ιταλίας.
Ωστόσο, τα λόγια του Κόντε δεν φάνηκαν ικανά να καθησυχάσουν τους Ιταλούς με την… παράνοια για τον κοροναϊό να κυριαρχεί και να εκδηλώνονται περιστατικά ξενοφοβίας και εκκλήσεις να αποφεύγονται τα κινεζικά εστιατόρια και μαγαζιά!

Θύματα μπούλινγκ λόγω κοροναϊού οι Κινέζοι στην Ιταλία

Ο Roberto Giuliani, διευθυντής του Ωδείου Santa Cecilia, ένα από τα παλαιότερα μουσικά ινστιτούτα στον κόσμο, επικρίθηκε από τους συναδέλφους του την Τετάρτη, αφού ζήτησε από τους μαθητές από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να μην έρχονται στην τάξη μέχρι ένας γιατρός να τους επισκεφθεί στα σπίτια τους και να επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ομοίως, ένα άλλο ινστιτούτο μουσικής στο Κόμο ζήτησε από τους μαθητές που επέστρεψαν από την Κίνα μετά τις γιορτές της κινεζικής πρωτοχρονιάς να παραμείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Και πάλι υπό το φόβο του κοροναϊού.Ακόμη, τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δύο Κινέζοι τουρίστες έγιναν αποδέκτες της οργής μιας ομάδας παιδιών στη Βενετία και θαμώνες εστιατορίου καθύβρισαν τρεις κινέζους τουρίστες που κάθισαν σε διπλανό τραπέζι για να φάνε.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Guardian εμπόδισαν Κινέζο τουρίστα να εισέλθει στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας, καθύβρισαν ένα ακόμη τουρίστα σε τρένο, ενώ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ παιδιών στο Μιλάνο, ένα από τα παιδιά επιτέθηκε σε συνομίληκό του από την αντίπαλη ομάδα με καταγωή από την Κίνα, λέγοντάς του «Ελπίζω να κολλήσεις τον ιό».

Περισσότεροι από 30.000 Κινέζοι ζουν στην Ιταλία και η χώρα προσελκύει τους περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ευρώπη. Πέντε εκατομμύρια Κινέζοι επισκέφθηκαν την Ιταλία μόνο το 2018.«Δυστυχώς, ένας από τους αναπόφευκτους αντίκτυπους του κοροναϊού είναι η ξενοφοβία», δήλωσε στο Guardian ο Marco Wong, τοπικός σύμβουλος στην πόλη Prato της Τοσκάνης, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Κινέζων.

Περιστατικά ξενοφοβίας λόγω κοροναϊού και αλλού

Οι φόβοι για τον κοροναϊό έχουν προκαλέσει παρόμοιες εκδηλώσεις ξενοφοβίας και σε άλλες χώρες. Την Τετάρτη ο δήμαρχος του Τορόντο καταδίκασε τον ρατσισμό εναντίον των Καναδών με καταγωγή από την Κίνα.

Υπήρξαν επίσης αναφορές αντι-ασιατικού ρατσισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Γαλλία, οι Κινέζοι γράφουν για τις εμπειρίες τους, για τις ξενοφοβικές επιθέσεις που δέχονται, στο hashtag #JeNeSuisPasUnVirus (δεν είμαι ιός).

πηγη: iefimerida.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr