Ο θάλαμος "Αιωνιότητας" του Μάικλ Τζάκσον και η άρρωστη αλήθεια πίσω από αυτόν
Viralman.gr

Ο θάλαμος «Αιωνιότητας» του Μάικλ Τζάκσον και η άρρωστη αλήθεια πίσω από αυτόν

Αυτός είναι ο θάλαμος οξυγόνου που ο Μάικλ Τζάκσον χρησιμοποιούσε για να καταπολεμήσει τη φθορά του χρόνου – που αποκαλύφθηκε από την DailyMailTV.

Ο βασιλιάς της Pop πόζαρε για μια θρυλική φωτογραφία που τον έδειχνε να είναι μέσα στο γυάλινο θάλαμο των 100.000 δολαρίων το 1986.
Είχε πει εκείνη την περίοδο: «Θα ζήσω τουλάχιστον μέχρι τα 150».

Τώρα, λίγες μέρες μετά τη 10η επέτειο από το θάνατο του Τζάκσον, το DailyMailTV βρήκε το μηχάνημα κρυμμένο σε ένα εμπορευματοκιβώτιο σε μια αποθήκη στη νότια Καλιφόρνια.

Ο θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου Sechrist 2500B (HBO) κατέληξε σε μια εταιρεία που ονομάζεται Hyperbaric Modular Systems, η οποία ειδικεύεται στην εναλλακτική θεραπεία.

 

 

Το ρεπορτάζ ήταν σε θέση να ανακαλύψει ακριβώς τι έζησε ο τραγουδιστής όταν χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό πριν από 33 χρόνια.

Το DailyMailTV αποκάλυψε επίσης την ιστορία του θαλάμου και πώς κατέληξε στα χέρια του Τζάκσον.

Το 1984, ο τραγουδιστής υπέστη εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και το κρανίο του, αφού τα μαλλιά του πήραν φωτιά σε διαφημιστικό της Pepsi.

Μετά το ατύχημα, ανάρρωσε στο Νοσοκομείο Brotman Memorial στο Culver City της Καλιφόρνιας.

Τον επόμενο χρόνο, ο Jackson τα βρήκε με την Pepsi εξωδικαστικά για τα τραύματά του και του δόθηκαν 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο popstar έδωσε τότε όλα τα χρήματα για την ίδρυση του Κέντρου για τα παιδιά με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Με αυτά τα χρήματα το νοσοκομείο αγόρασε το θάλαμο οξυγόνου των 100.000 δολαρίων για τη θεραπεία των θυμάτων.

Η θεραπεία HBO βελτιώνει τον χρόνο επούλωσης των εγκαυμάτων με χορήγηση οξυγόνου στα τραύματα υπό πίεση.

Όταν η μονάδα έφτασε στο νέο κέντρο εγκαυμάτων, ο Τζάκσον επισκέφθηκε το νοσοκομείο και φωτογραφήθηκε να βρίσκεται μέσα στο θάλαμο με τα μάτια κλειστά.

Ο εξοπλισμός δεν είχε ποτέ δει το φως της δημοσιότητας και όταν το The National Enquirer έδειξε τις φωτογραφίες μήνες αργότερα, προκάλεσαν αίσθηση.

Ο Τζάκσον ήταν στην ακμή του, όταν το περιοδικό υποστήριξε ότι όλο αυτό ήταν μέρος ενός τρελού σχεδίου για να παραμείνει ζωντανός για πάντα.

Το The National Enquirer ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έλεγε: «Έχω κοιμηθεί πολλές φορές σε ένα υπερβαρικό θάλαμο οξυγόνου και όταν ξύπνησα αισθάνθηκα νεότερος – ποτέ δεν έχω αισθανθεί καλύτερα.

«Σίγουρα θέλω ένα για το σπίτι μου, ώστε να μπορώ να κοιμάμαι τη νύχτα. Σκοπεύω να πάρω ένα αμέσως. Θέλω να ζήσω για να δω την παγκόσμια ειρήνη, έναν κόσμο χωρίς πείνα, έναν κόσμο όπου τα παιδιά και ολόκληρη η ανθρωπότητα δεν γνωρίζουν κανένα πόνο. «Πιστεύω ότι αν προσέχω σωστά το σώμα μου θα ζήσω τουλάχιστον μέχρι τα 150». 

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο Τζάκσον είχε διαρρεύσει τις φωτογραφίες ως διαφημιστικό κόλπο για να προωθήσει την ταινία του Captain Eo.

Ο Michael Levine, ένας εξέχων δημοσιογράφος του Χόλιγουντ, επιβεβαίωσε ότι βοήθησε τον Τζάκσον και τον μάνατζερ του Frank DiLeo να διοχετεύσουν την ιστορία στον Τύπο.

Παρά την ψεύτικη ιστορία, ο Τζάκσον ζήτησε στην πραγματικότητα το δικό του υπερβαρικό θάλαμο οξυγόνου το 1994.

Η θεραπεία HBO χρησιμοποιήθηκε για χρόνια για να θεραπεύσει τη νόσο των δυτών, αλλά οι γιατροί αργότερα ανακάλυψαν και άλλες εφαρμογές.

Ενώ στο θάλαμο ο ασθενής παίρνει τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο από ό, τι αναπνέει και ολόκληρο το σώμα είναι επίσης σε χώρο με τριπλάσια ποσότητα οξυγόνου.

 

 

Ο Adrian Garay, Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος της Hyperbaric Modular Systems (HMS), μια εξειδικευμένη εταιρεία που κατασκευάζει μεγάλους εμπορικούς θαλάμους HBO που μπορούν να χωρέσουν έως και 12 άτομα, λέει στο DailyMailTV: «Το 1994 ο Michael εξέφρασε το ενδιαφέρον να έχει το δικό του προσωπικό θάλαμο.»

«Προσέγγισε το νοσοκομείο Brotman και πούλησαν το θάλαμο που είχε δωρίσει στον Michael και εγκαταστάθηκε στη Neverland.»

«Ο Michael δεν κοιμόταν στο θάλαμο, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε δηλητηρίαση οξυγόνου στο σώμα και θα πέθανε.»

«Αντ ‘αυτού το χρησιμοποιούσε για μία ή δύο ώρες κάθε φορά για λόγους υγείας.»

Ο Garay ισχυρίζεται ότι μερικοί άνθρωποι στη βιομηχανία λένε ότι ο Τζάκσον αγόρασε το θάλαμο για τον καθαρισμό του σώματός του με οξυγόνο, ένα είδος τοξικής έκπλυσης.

«Είναι λογικό, με το υπερβαρικό φάρμακο να παίρνετε τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο, έτσι ώστε να γεμίζει το σώμα με αυτό, και ο υποξικός ιστός να παίρνει περισσότερο οξυγόνο και να προωθεί την διαδικασία επούλωσης και να επίσης καταπολεμά τα βακτήρια.»

Αλλά πολλοί πιστεύουν ότι ο σταρ – που είχε εμμονή με τον Peter Pan – ήταν απελπισμένος ώστε να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.«Ειρωνικά, 30 χρόνια μετά, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο θάλαμος μπορεί να βοηθήσει στην αντιγηραντική δράση», δήλωσε ο κ. Garay.

«Επιστημονικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η θεραπεία HBO βοηθά στην αναζωογόνηση των παλαιότερων κυττάρων, επιβραδύνοντας αποτελεσματικά τη διαδικασία γήρανσης. Ίσως τελικά ο Michael να έχει δίκιο.»

 

Υπάρχουν περίπου 1.000 υπερβαρικοί θάλαμοι οξυγόνου στις ΗΠΑ, περίπου 750 από τους οποίους είναι θάλαμοι μονοί ή θάλαμοι μεμονωμένων ατόμων όπως αυτό.

Το Sechrist 2500B είναι πλέον παρωχημένο αφού αντικαταστάθηκε με πιο σύγχρονες εκδόσεις.

Η HMS κατασκευάζει θαλάμους κυρίως για τον ιατρικό κόσμο, για καταδυτικές εγκαταστάσεις ή για επιχειρήσεις που σκάβουν υπόγεια και τις μεταφέρει σε όλο τον κόσμο.

Ο Garay δήλωσε ότι η εταιρεία του απέκτησε για πρώτη φορά το θάλαμο του Τζάκσον πριν από 25 χρόνια.

Δεν είναι σαφές τι έκανε ο Τζάκσον με το θάλαμο του όταν τελείωσε μαζί του, αλλά βρήκε τελικά το δρόμο του σε άλλο νοσοκομείο στη Σάντα Μόνικα.

 

 

 

Στη συνέχεια δόθηκε στο HMS ο θάλαμος ως τρόπο πληρωμής για δουλειά που είχαν κάνει για αυτό το νοσοκομείο – και μαζί με αυτό έρχονταν ιστορίες του προηγούμενου ιδιοκτήτη του.

Σήμερα, ο 33χρονος θάλαμος είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση και φυλάσσεται σε container στην αποθήκη της εταιρείας κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

Ο Garay, 38 ετών, ο οποίος έχει δουλέψει για δεκαετίες με την εταιρεία, δήλωσε ότι ο θάλαμος αποτελεί ένα περίεργο σημείο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες, παρόλο που ομολογεί ότι θα το πωλήσουν στον σωστό αγοραστή.

Πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να ανακαλύπτουν τι κάνει αυτό το υπέροχο πράγμα που ονομάζεται οξυγόνο στο σώμα, ως βιομηχανία που μεγαλώνουμε κάθε χρόνο. Υπάρχουν πολλά οφέλη σε αυτό το είδος θεραπείας, ο Michael έκανε σίγουρα κάτι.»

Πηγή: true.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr