Πέθανε η φοιτήτρια που ζούσε για πέντε χρόνια τρώγοντας τσίλι και ρύζι - Ζύγιζε 20 κιλά
Viralman.gr

Πέθανε η φοιτήτρια που ζούσε για πέντε χρόνια τρώγοντας τσίλι και ρύζι – Ζύγιζε 20 κιλά

Η σοβαρά υποσιτισμένη φοιτήτρια που επιβίωνε με μόλις δύο γουάν την ημέρα (25 λεπτά του ευρώ) για χρόνια προκειμένου να συντηρεί τον άρρωστο αδερφό της, πέθανε, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γολγοθάς που περνούσε η Wu Huayan είχε προκαλέσει σοκ στην Κίνα. Μόλις πέρυσι δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεαρού κοριτσιού που ζύγιζε μόλις 20 κιλά. Ως αποτέλεσμα της κατάστασής της εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως είπε ο αδερφός της – που δεν κατονομάζεται – στην Beijing Youth Daily, η κοπέλα ήταν μόλις 24 χρόνων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, πέρυσι η τότε τριτοετής φοιτήτρια άρχισε να εμφανίζει καρδιακή και ηπατική ανεπάρκεια, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια τρεφόταν με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα φαγητού.

Η Wu Huayan και ο αδερφός της που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, έχασαν τους γονείς τους νωρίς. Για χρόνια τους μεγάλωνε η γιαγιά τους και αργότερα δύο συγγενείς που μπορούσαν να τους παρέχουν μόλις 300 γουάν (ποσό που αντιστοιχεί σε 39 ευρώ) κάθε μήνα, χρήματα που στην πλειονότητά τους αποδίδονταν στους γιατρούς.Πρακτικά αυτό σήμαινε πως το κορίτσι ξόδευε μόλις 2 γουάν την ημέρα για τον εαυτό της, τρώγοντας τσίλι και ρύζι για πέντε χρόνια. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, το ύψος της δεν ξεπερνούσε το 1.35 μ., τα βλέφαρα και τα μισά μαλλιά της είχαν πέσει και ζύγιζε 20 κιλά.

Η περίπτωση της 24χρονης έχει προκαλέσει κύμα συμπάθειας για το κορίτσι που μέχρι το τέλος και παρά τα προβλήματα συνέχιζε τις σπουδές του, αλλά οργής κατά των Αρχών στην Κίνα που δεν κατάφεραν να στηρίξουν την οικογένεια και οδήγησαν στην εξαθλίωση και τελικά στο θάνατο έναν άνθρωπο.Τους τελευταίους μήνες, όταν η υπόθεση της Wu πήρε διαστάσεις, οι καθηγητές, οι συμφοιτητές, αλλά και πλήθος πολιτών ξεκίνησαν εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων. Και παρότι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν ένα ποσό άνω των 9.000 ευρώ, δεν πρόλαβαν να κάνουν την αλλαγή στη ζωή της 24χρονης, η κατάσταση της οποίας ήταν πια μη αναστρέψιμη.

Παρότι η οικονομία της Κίνας ακμάζει τις τελευταίες δεκαετίες, η φτώχεια παραμένει, με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής να αναφέρει πως το 2017, πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας.

πηγη: lifo.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr