"Πήγα στο Νοσοκομείο για Τεστ Παπ και με Έδιωξαν. Ένα Χρόνο Μετά Έχω Καρκίνο του Τραχήλου"
Viralman.gr

«Πήγα στο Νοσοκομείο για Τεστ Παπ και με Έδιωξαν. Ένα Χρόνο Μετά Έχω Καρκίνο του Τραχήλου»

Μια νεαρή γυναίκα που επανειλημμένα οι γιατροί δε της επέτρεπαν να κάνει Τεστ Παπανικολάου λόγω της ηλικίας της, πλέον μάχεται με τον θανατηφόρο καρκίνο του τραχήλου τρίτου σταδίου.

Η 25χρονη Katie Bourne, από την πόλη Μίντλεσμπρο της Αγγλίας, βίωνε συμπτώματα με έντονους πόνους στο στομάχι από πέρυσι τον Ιούλιο.

Αλλά οι γιατροί αρνούνταν να της κάνουν τεστ Παπ καθώς δεν ήταν «κατάλληλη η ηλικία της» και της διέγνωσαν λανθασμένα τη νόσο του Κρον.

Παρόλο που λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την εντερική διαταραχή, ο πόνος της Katie δεν καταπραϋνόταν και ο γυναικολόγος της έστειλε δύο παραπεμπτικά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, και τα δύο όμως απορρίφθηκαν από το κρατικό νοσοκομείο.

Αφού λιποθύμησε στο χώρο εργασίας της σε κατάστημα ενδυμάτων, η Katie πέρασε τρία βράδια σε νοσοκομείο, ακόμα και τότε όμως της αρνούνταν να κάνει τεστ Παπ και εντέλει την έστειλαν σπίτι, όταν ο πόνος μειώθηκε.

Όταν έγινε δεκτό το τρίτο παραπεμπτικό του γυναικολόγου της, η Katie έμαθε τα συνταρακτικά νέα πως είχε καρκίνο του τραχήλου τρίτου σταδίου. Οι γιατροί της έδωσαν 18 μήνες ζωής χωρίς θεραπεία.

Ξεκίνησε άμεσα έξι συνεδρίες χημειοθεραπείας τον Απρίλιο και τώρα απεγνωσμένα προσπαθεί να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο, μεταξύ των όποιων να παντρευτεί τον σύντροφό της, τον Leighanne Prior, με τον οποίο διατηρεί σχέση 4 χρόνια.

Όσον αφορά τα συμπτώματά της, η Katie δήλωσε σε συνέντευξή της: «Όταν τα έκανα αναζήτηση στη Google, πάντα στα αποτελέσματα έβγαινε ο καρκίνος του τραχήλου.»Έχοντας πάει για πρώτη φορά στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο, είχε κλείσει ραντεβού για τεστ Παπ, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν να λάβουν δείγμα για τεστ Παπ επειδή ήταν ακόμα 24 ετών και η νομοθεσία επέτρεπε από τα 25 και άνω, και εντέλει της διέγνωσαν τη νόσο του Κρον.

Όταν τελικά της έκαναν το τεστ Παπ και αξονική τρεις μήνες αργότερα, φέτος τον Φεβρουάριο, η Katie έλαβε τα νέα που φοβόταν.

«Όταν μου είπαν για καρκίνο του τραχήλου, δε θυμάμαι τίποτα άλλο μετά από αυτό. Απλά θυμάμαι πως έφτασα σπίτι,» αναφέρει η ίδια.

Προσθέτει: «Μου είπαν ότι η πρόγνωση είναι 18 μήνες χωρίς θεραπεία. Καθώς κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια. Θα μπορούσα να ανταποκριθώ τέλεια στη θεραπεία ή μπορεί να μην έχει καθόλου ανταπόκριση. Έτσι κάθε αξονική θα μας δείχνει την πρόοδο.»

Ο σύντροφος της Katie, ο 30χρονος Leighanne, πήρε άδεια από τη δουλειά του για να φροντίζει την αρραβωνιαστικιά του.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Katie ανησυχεί περισσότερο για τους άλλους το πως το δέχονται, λέγοντας: «Έχουμε μικρά ανίψια και η ανησυχία της Katie είναι αν θα την θυμούνται. Την περισσότερη ώρα είναι πολύ θετική, είναι φοβερή.»Το ζευγάρι σχεδιάζει να παντρευτεί σύντομα με πολιτικό γάμο και θα απολαύσουν το μήνα του μέλιτος στις Μαλδίβες.

Η Katie ανυπομονεί να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες της και να βιώσει εμπειρίες που στερήθηκε, όπως το να παίζει με τα μικρά της ανίψια.

«Να είμαι ειλικρινής, η μόνη μέρα που νιώθω πεσμένη είναι η μέρα πριν τη χημειοθεραπεία μου,» αναφέρει η ίδια.

«Νιώθω ένα μικρό ανακάτεμα, αλλά δε το σκέφτομαι όλη την ώρα.»

Η Katie ευχαρίστησε τους φίλους και την οικογένειά της για μεγάλη τους στήριξη στην περιπέτεια υγείας της.

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση της Katie και γιατί της αρνήθηκαν να κάνει τεστ Παπ, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανείς κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γυναίκες καλούνται να κάνουν τεστ Παπανικολάου από την ηλικία των 25 μέχρι τα 64, αν και η Katie θεωρεί ότι πρέπει η ελάχιστη ηλικία πρέπει να μειωθεί για να αποφευχθούν περιπτώσεις όπως η δική της.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr