"Πήραν Εσπευσμένα την Γυναίκα μου και της Έκαναν Καισαρική. Όταν Είδα το Μωρό Κατάλαβα Γιατί"
Viralman.gr

«Πήραν Εσπευσμένα την Γυναίκα μου και της Έκαναν Καισαρική. Όταν Είδα το Μωρό Κατάλαβα Γιατί»

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τη γυναίκα.

Εκτός από τις σωματικές αλλαγές, υπάρχει επίσης η συνεχής ανησυχία ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά με το παιδί.

Αλλά, ευτυχώς, όλα πηγαίνουν καλά στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο φόβος και η ανησυχία δίνουν θέση στη χαρά και την ανακούφιση μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο που σας επιτρέπεται να κρατήσετε στην αγκαλιά σας το νεογέννητο, υγιές παιδί σας.

Ωστόσο, η Jennie Wilklow δεν βίωσε ποτέ αυτή την ευκαιρία για ανακούφιση – το αντίθετο.

Η Jennie πέρασε μια σχετικά φυσιολογική εγκυμοσύνη. Εκείνη και ο σύζυγός της περίμεναν με χαρά τη γέννηση του παιδιού και όλοι οι προγεννητικοί έλεγχοι είχαν τις ίδιες απαντήσεις: Το παιδί φαινόταν υγιές.

Αλλά οι ανησυχίες άρχισαν να μαζεύονται όταν η Jennie αναγκάσθηκε να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο και να κάνει έκτακτη καισαρική τομή την 34η εβδομάδα κύησης. Παρόλο που η επέμβαση και ο τοκετός ήταν επιτυχείς, σύντομα αποδείχθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη της Jennie.

«Όταν την πήραν έξω, άκουσα την κραυγή της και είπαν: Είναι τόσο όμορφη.» Αυτές είναι οι λέξεις που κάθε μητέρα θέλει να ακούσει, έτσι χαμογέλασα και χαλάρωσα «, διηγείται η Jennie.

 

Αλλά δευτερόλεπτα αργότερα, η διάθεση ήταν διαφορετική στο δωμάτιο. Το πρόσωπο του μωρού μεταμορφώθηκε.

Αρκετές νοσοκόμες και γιατροί πανικοβλήθηκαν αμέσως όταν είδαν τι συνέβαινε με το νεογέννητο.

«Έκαναν τα πάντα για να την βοηθήσουν, αλλά το δέρμα της έγινε σκληρό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αφού το δέρμα στερεοποιηθήκε, άρχισε να ραγίζει. Προκάλεσε ανοιχτές πληγές στο σώμα της. Πίσω από το παραβάν έβλεπα τα πανικοβλημένα πρόσωπά τους και ρώτησα αν όλα ήταν καλά.

Αφού ο γιατρός διαβεβαίωσε τη Jennie ότι είχαν τα πράγματα υπό έλεγχο, έλαβε ηρεμιστική ένεση που την έκανε να κοιμηθεί.Όταν ξύπνησε λίγες ώρες αργότερα, η Jennie ενημερώθηκε από τον γιατρό. Αποδείχθηκε ότι η νεογέννητη κόρη της Anna υπέφερε από μια κατάσταση που ονομάζεται ιχθύαση αρλεκίνου.

Κοίταξε τον σύζυγό της, όταν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Η σιωπή του συζύγου μου με τρόμαξε. Ήταν σοκαρισμένος όταν έφυγε ο γιατρός. Συνέχισε να λέει, «Αυτό είναι κακό.»

Η νόσος ιχθύαση αρλεκίνου είναι ένα γονιδιακό ελάττωμα που προκαλεί την ανάπτυξη του δέρματος περίπου 14 φορές γρηγορότερα από το κανονικό. Δημιουργεί μια ερυθρότητα σε όλο το σώμα, η οποία επηρεάζει επίσης τα μάτια, το στόμα, τη μύτη και τα αυτιά.

Τα παιδιά που γεννιούνται με ιχθύαση αρλεκίνου συνήθως πεθαίνουν λίγες μέρες μετά τη γέννηση.

Ωστόσο, όσα παιδιά επιβιώνουν μπορούν να περιμένουν μια κανονική διάρκεια ζωής. Όμως, δυστυχώς, είναι επίσης επιρρεπείς να υποφέρουν από επιπλοκές και καθυστέρηση στην ανάπτυξη, ειδικά όταν πρόκειται για κινητικές δεξιότητες.

«Πέρασα τις επόμενες δύο μέρες ψάχνοντας για πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή της. Συνειδητοποίησα την κακή ποιότητα ζωής που την περίμενε. Επέτρεψα στον εαυτό μου να παραδεχτώ αυτή τη σκέψη, δεδομένου ότι ήταν μόνο εκείνη τη στιγμή, στην πιο μπερδεμένη και μοναχική περίοδο της ζωής μου. Τότε σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα αν πέθανε,» λέει η Jennie.

Αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα δυνατό κοριτσάκι. Με τη βοήθεια των γιατρών και της οικογένειάς της, η Anna επιβίωσε.Οι γονείς τελικά έφεραν την έφεραν σπίτι και έβαλαν τα δυνατά τους για να φροντίσουν την Anna.

Η Jennie λέει για τον αγώνα των πρώτων ημερών:

«Κάθε δύο ώρες την κάλυπτα με βαζελίνη και την έλουζα για αρκετές ώρες της ημέρας. Για πολλά χρόνια ονειρευόμουν τι θα φορέσει η αγαπημένη μου κόρη και παρόλο που φάνηκε τόσο ασήμαντο, αυτός ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας. «

Παρά τις δυσκολίες, η Anna έδωσε στη μητέρα της μια εντελώς νέα προοπτική για τη ζωή:

«Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι αν θέσω περιορισμούς σε ό, τι θα μπορούσε να επιτύχει, δε θα αναπτυσσόταν. Γι ‘αυτό αποφάσισα να βάλω τον πήχη ψηλά. Αποφάσισα ότι ο στόχος ήταν ότι θα μπορούσε να κάνει ό, τι ήθελε και ότι οι στόχοι ήταν ίδιοι και για τον εαυτό μου.»

Από τότε, η Jennie δημιούργησε ένα Instagram λογαριασμό, στο οποίο καταγράφει την περιπέτεια της κόρης της στο ταξίδι της ζωής.

«Τώρα καταλαβαίνω ότι την απέκτησα χάρη στην αγάπη που έχω ήδη στην καρδιά μου για την κόρη μου. Η Anna προοριζόταν για μένα και εγώ για αυτήν και μαζί θα δείξουμε στον κόσμο πόσο όμορφη μπορεί να γίνει».

Τι νομίζετε για την ιστορία της Jennie και της Anna; Πάντα υπάρχει χώρος τόσο για την αγάπη, τις διαφορές και τη ζεστασιά στον κόσμο μας.

Μερικές φορές δεν είναι όλα όπως φανταζόμασταν ή ονειρευόμασταν, αλλά μπορούμε να δεχτούμε ότι όλοι γεννιούνται διαφορετικοί και ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μοιάζουν με τους άλλους, τότε έχουμε προχωρήσει πολύ.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr