Πρόωρο μωρό που γεννήθηκε μικρότερο από την παλάμη του πατέρα του ετοιμάζεται να πάει στο σπίτι του για τα Χριστούγεννα
Viralman.gr

Πρόωρο μωρό που γεννήθηκε μικρότερο από την παλάμη του πατέρα του ετοιμάζεται να πάει στο σπίτι του για τα Χριστούγεννα

Ένα μικροσκοπικό κοριτσάκι που γεννήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα και ήταν μικρότερο από το χέρι του πατέρα του, βγήκε από το νοσοκομείο μετά από τέσσερις μήνες και ετοιμάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι του.

Η 27χρονη Vicky Russell και 30χρονος Scott Daly ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι η κόρη τους Layla δεν θα ζούσε εξαιτίας προβλημάτων της στο συκώτι – αλλά οι γονείς αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση και το παιδί γεννήθηκε ζυγίζοντας μόλις μισό κιλό.

Η Layla υποβλήθηκε σε 11 μεταγγίσεις αίματος αφού η πρόωρη γέννησή της θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στα πεπτικά της όργανα.

Μετά από 115 ημέρες στο νοσοκομείο, η μικρούλα είναι πλέον στο σπίτι με τους γονείς της για να περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα μαζί τους.

“Υπήρξαν τόσες πολλές φορές όπου μας είπαν ότι το κοριτσάκι μας δεν θα τα κατάφερνε, γι ‘αυτό αισθανόμαστε απίστευτα τυχεροί που είναι εδώ μαζί μας,” είπε η μητέρα.

“Το ότι είναι στο σπίτι μας και θα περάσει εδώ τα πρώτα της Χριστούγεννα είναι μαγικό. Είναι σαν να ζούμε ένα παραμύθι.”

“Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ανυπομονούμε να χαρούμε τα πρώτα μας οικογενειακά Χριστούγεννα.”

“Μας είπαν ότι είμαστε πολύ τυχεροί που θα είμαστε στο σπίτι για τα Χριστούγεννα και νιώθουμε πολύ ευγνώμονες γι’ αυτό.”

Η Vicky Russell και ο Scott ​​ήθελαν πάντα μια οικογένεια, αλλά ανησυχούσαν ότι δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά επειδή η μητέρα έχει λύκο, μια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει τα όργανα του ασθενούς.Η μητέρα είπε ότι ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι η ασθένεια πρέπει να είναι σε ύφεση για τουλάχιστον έξι μήνες για να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη.

“Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για την ύφεση της νόσου,” είπε η Vicky.

“Τότε μας δόθηκε η ευκαιρία να αρχίσουμε να προσπαθούμε για ένα μωρό και μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες έμεινα έγκυος.”

“Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη όταν είδα δύο γραμμές να εμφανίζονται στο τεστ αλλά ο ενθουσιασμός στη συνέχεια έγινε άγχος καθώς ήξερα ότι υπήρχαν πολλοί κίνδυνοι και πιθανές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη όταν έχεις λύκο.”

“Η εγκυμοσύνη μου ήταν υψηλού κινδύνου και μπαινόβγαινα συχνά από τα νοσοκομεία.”

Σε μια εξέταση στις 16 εβδομάδες, το ζευγάρι ανακάλυψε ότι περίμεναν κορίτσι, αλλά η χαρά τους ήταν σύντομη καθώς δύο εβδομάδες αργότερα ενημερώθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα με την αγέννητη κόρη τους.

“Στη εξέταση των 18 εβδομάδων οι γιατροί είδαν σημάδια στο συκώτι του μωρού μας.”

“Μετά μας είπαν ότι η κόρη μας έχει πιθανότητες να γεννηθεί με κυτταρομεγαλοϊό, σύνδρομο Down ή κυστική ίνωση.

“Με ενημέρωσαν για την έκτρωση, αλλά ήμουν ήδη 21 εβδομάδες έγκυος. Δεν ήθελα αυτή την επιλογή. Ωστόσο έπρεπε να το σκεφτώ, καθώς δεν ήθελα να υποφέρει σε όλη της τη ζωή.”

Μετά από 5 εβδομάδες, τα νερά της Vicky έσπασαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

“Μου έκαναν εξετάσεις και μέσα σε τρεις ώρες ο γιατρός μου είπε ότι είχα σοβαρή λοίμωξη και ότι το μωρό έπρεπε να βγει μέσα σε τέσσερις ώρες. Εκείνη τη στιγμή κατέρρευσα. Είχα πάθει σοκ.”“Συνέχεια μιλούσαν για το ποσοστό επιβίωσης του μωρού μου.”

Η Layla γεννήθηκε στις 26 εβδομάδες, το απόγευμα της 28ης Ιουλίου. Ζύγιζε περίπου μισό κιλό και οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει.

“Γέννησα με καισαρική, καθώς η ζωή της κινδύνευε από τη μόλυνση.”

“Ο άντρας μου ήταν δίπλα μου όλη την ώρα. Ήταν τόσο υποστηρικτικός, μου κρατούσε το χέρι συνέχεια. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς εκείνον.”

“Τη Layla την είδα μετά από πέντε μέρες. Όταν την είδα, την πήρα στην αγκαλιά μου αλλά ήμουν τόσο φοβισμένη. Δεν είχα νιώσει ποτέ πριν τόση πολλή αγάπη στη ζωή μου.”

“Η Layla μπήκε στην ΜΕΘΝ μετά τη γέννησή της καθώς οι πνεύμονές της χρειάστηκαν χρόνο για να ωριμάσουν.”

Σε ηλικία τριών εβδομάδων, η Layla ανέπτυξε ένα πρόβλημα και έπρεπε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για αφαιρεθούν 10 εκατοστά του εντέρου της.

Μετά από συνολικά 115 μέρες στο νοσοκομείο, η Layla, η οποία ήταν μικρότερη από το χέρι του μπαμπά της – αψήφησε όλες τις πιθανότητες και πήγε στο σπίτι της όπου είναι έτοιμη να γιορτάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα.

“Χαίρομαι τόσο πολύ που κατάφερα να την πάρω επιτέλους στο σπίτι μας. Ευχαριστώ το Θεό και τους γιατρούς που ήταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα.”

“Το ήξερα ότι η μικρή μου μαχήτρια θα τα κατάφερνε. Το πίστευα μέσα μου. Τώρα ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα σαν μια όμορφη κι αγαπημένη οικογένεια!”

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr