Τα 15 καλύτερα φυτά για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας
Viralman.gr

Τα 15 καλύτερα φυτά για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας

Τα φυτά σε γλάστρες κάνουν ένα σπίτι πιο ζωντανό και πιο όμορφο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά λουλούδια και φυτά κι έτσι είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια είναι τα ιδανικά για τον χώρο σας.

Παρακάτω θα δείτε 3 διαφορετικά φυτά για 5 διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού σας. Θα κάνουν τον χώρο σας πιο όμορφο, αλλά θα φανούν και χρήσιμα.

Μπάνιο

1. Τα Φοινικοειδή καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από την αμμωνία, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο αφού καθαρίσετε το μπάνιο σας με απορρυπαντικά.

2. Το Αγλαόνημα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την φορμαλδεΰδη από την ατμόσφαιρα (ένα συστατικό που περιέχουν συνήθως τα καλλυντικά). Το καλύτερο σημείο για αυτό το φυτό είναι δίπλα από το ντους.

3. Ο κόκκινος κισσός απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο φυτό. Εξαλείφει επίσης τις τοξίνες, την φορμαλδεΰδη και τα βαρέα μετάλλα από την ατμόσφαιρα.

Υπνοδωμάτιο

1. Η Σανσεβιέρια εκπέμπει οξυγόνο τη νύχτα και καθαρίζει τον αέρα από τις τοξίνες, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας.2. Το Σπαθίφυλλο απορροφά εύκολα τις τοξίνες (ακετόνη, βενζόλη και αμμωνία). Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο μετά τη διακόσμηση του χώρου όταν ο αέρας είναι γεμάτος επικίνδυνες χημικές ουσίες.

3. Η Φαλαίνοψις (ορχιδέα σκόρος) είναι ένα φυτό με υπέροχα λουλούδια. Εκπέμπει πολύ οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καθαρίζει τον αέρα από το τολουόλιο (αρωματική χημική ένωση).

Δωμάτιο μωρού

1. Το Καφέα (Καφεόδεντρο) είναι φυσικό φίλτρο. Εξουδετερώνει την βενζόλη, την φορμαλδεΰδη, την φαινόλη και το τριχλωροαιθυλένιο.

2. Ο Ιβίσκος δημιουργεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Οι φυτοντόνες που εκπέμπει αυτό το φυτό κάνουν τον αέρα πιο υγιεινό και πιο καθαρό. Επίσης, τα άλλα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα όταν βρίσκονται κοντά στον ιβίσκο.

3. Το Κυκλάμινο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την αϋπνία, τη χρόνια κούραση, την κατάθλιψη και την ευερεθιστότητα.

Σαλόνι1.Η Δράκαινα καθαρίζει τον αέρα από το βενζόλιο και την φορμαλδεΰδη (που βρίσκονται στις ταπετσαρίες, τα χρώματα, τις κουρτίνες και τα χαλιά).

2. Το Χλωρόφυτο απαλλάσσει τον χώρο σας από τη φορμαλδεΰδη, τις εκπομπές των αυτοκινήτων και τον καπνό. Ενυδατώνει επίσης πολύ καλά τον αέρα.

3. Η Μπενζαμίνη (ή κλαίουσα) καθαρίζει τον αέρα από το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο (που βρίσκεται στα απορρυπαντικά χαλιών, την κόλλα και πολλά άλλα) και την φαινόλη.

Κουζίνα

1.Η αλόη καθαρίζει τον αέρα από το βενζόλιο (που βρίσκεται στα απορρυπαντικά) και την φορμαλδεΰδη.

2. Το Γιασεμί της Μαδαγασκάρης κάνει τον αέρα στην κουζίνα πιο υγιεινό. Αν το φροντίζετε καλά, θα σας δώσει πολλά όμορφα λουλούδια όλο το χρόνο.

3. Το πλεονέκτημα της Σαιντπώλιας είναι ότι διώχνει τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.

Πηγή : citypatras.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr