Τα 7 πιο αηδιαστικά φαγητά με τις πιο εξωφρενικές τιμές
Viralman.gr

Τα 7 πιο αηδιαστικά φαγητά με τις πιο εξωφρενικές τιμές

Τα ακριβά φαγητά μερικές φορές κρύβουν παγίδες καθώς τα υλικά με τα οποία παράγονται δεν είναι ακριβώς αυτό που ανοίγει σε κάποιον την όρεξη.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. Ο ανανάς Κορνουάλης

Ο συγκεκριμένος ανανάς δεν παράγεται σε τροπικό κλίμα αλλά στην Κορνουάλη και είναι ο πιο ακριβός ανανάς στον κόσμο αφού στοιχίζει… 10.000 δολάρια λόγω της καταπληκτικής γεύσης του και της σπανιότητάς του. Ωστόσο για να γίνει, ο σπόρος φυτεύεται σε μια παχιά στρώση κοπριάς αλόγου για δύο χρόνια μέσα σε θερμοκήπια.

2. Casu Marzu (σάπιο τυρί)

Είναι το παραδοσιακό τυρί Σαρδηνίας που γίνεται από πρόβειο γάλα. Διατηρείται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για μεγάλο διάστημα ώστε να γεννήσουν επάνω του τα αυγά τους οι μύγες. Μέχρι τη στιγμή κατανάλωσής του είναι γεμάτο προνύμφες. Ωστόσο, ειδικά οι νεόνυμφες το καταναλώνουν ευχαρίστως αφού υποτίθεται ότι αυξάνει τη γονιμότητα. Στην ιταλική μαύρη αγορά πωλείται προς 100 δολάρια ανά λίμπρα.

3. Ο καφές της μοσχογαλήςΗ μοσχογαλή είναι ένα νυχτόβιο θηλαστικό που μοιάζει με ρακούν και ο καφές μοσχογαλής ή αλλιώς Kopi Luwak είναι ο πιο ακριβός στον κόσμο – 80 δολάρια το φλιτζάνι. Ωστόσο οι κόκκοι του δεν είναι άλλο από τα κόπρανα του θηλαστικού.

4. Σούπα από φωλιά πουλιών

Οχι δεν είναι η γνωστή… γλαρόσουπα. Αποτελεί ένα μείγμα κουτσουλιών και σάλιου ενός είδους πτηνών που φτιάχνουν τις φωλιές τους από σάλιο. Το πουλί αναμιγνύει φύκια, γρασίδι και φτερά, τα «δένει» με το σάλιο του για να δημιουργήσει τη φωλιά του. Το υλικό αυτό πωλείται ως πρώτη ύλη για την παρασκευή σούπας η οποία κοστίζει 100 δολ. το μπολ στην Τσάινατάουν του Λος Αντζελες.

5. Το τυρί του αμερικανικού ελαφιού

Πολλοί αγρότες στην Ισλανδία και τη Δανία εξημερώνουν αυτά τα άγρια ζώα που ζουν σε χωματερές και συχνά μολύνονται από παράσιτα για το πλούσιο σε πρωτεΐνες γάλα τους. Οι πελάτες πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος της εποχής ζευγαρώματος ώστε να αρμεχθεί το θηλυκό, μια διαδικασία πολύ επικίνδυνη γιατί το ζώο είναι εξαιρετικά επιθετικό. Είναι ένα από τα πιο ακριβά τυριά στον κόσμο, καθώς κοστίζει πάνω από $ 500 ανά λίβρα.6. Λευκή τρούφα

Είναι ένα από τα τρόφιμα με την πιο άσχημη μυρωδιά. Είναι σπάνιες γιατί φυτρώνουν σε πολύ λίγα σημεία της Ευρώπης και είναι δύσκολο να τη βρει κανείς. Αν ανοίξει κάποιος ένα δοχείο με τρούφες η μυρωδιά μοιάζει με βρώμικες κάλτσες. Ωστόσο, οι 8 λίβρες κοστίζουν πάνω από 20.000 δολ.

7.Sannakji (ζωντανό χταπόδι)

Είναι ένα έδεσμα που μπορεί να σας… σκοτώσει. Τα χταπόδια δεν πεθαίνουν απλά όταν τους κόψετε το κεφάλι,.Τα πλοκάμια συνεχίζουν να κινούνται και να τυλίγονται γύρω από αντικείμενα για ακόμα μια ώρα αφού έχουν ανεξάρτητους νευρώνες.

Ετσι τα πλοκάμια αυτά μπορεί να σας πνίξουν μέχρι θανάτου εκτός κι αν τα μασήσετε πάρα πολύ καλά. Στη Σεούλ ένα μικρό μπολ κοστίζει 30 δολάρια.

πηγη: newmoney.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr