Τα ζευγάρια που αερίζονται μαζί, νιώθουν άνετα και έχουν χημεία..
Viralman.gr

Τα ζευγάρια που αερίζονται μαζί, νιώθουν άνετα και έχουν χημεία..

Μία νέα έρευνα από το διαδικτυακό dating site ‘eHarmony’ έχει αποκαλύψει τα ορόσημα στα οποία φθάνουν τα ζευγάρια κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Ο ιστότοπος ζήτησε από περισσότερους από 1.000 Αυστραλούς να αποκαλύψουν πότε ξεδιπλώνονται τα σημαντικά γεγονότα της σχέσης τους – από το πρώτο φιλί μέχρι τη σοβαρή σχέση.

“Υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ των Αυστραλών όταν πρόκειται για τις σημαντικές φάσεις που περνάει ένας άνθρωπος σε μία σχέση,” δήλωσε η ψυχολόγος Jacqui Manning.

“Ενώ μερικές είναι πιο διασκεδαστικές από τις άλλες, είναι κρίσιμο να μην βιαζόμαστε σε καμία φάση και να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να απολαύσουμε την εμπειρία του ραντεβού, όχι μόνο τον τελικό προορισμό.”

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ένας στους τέσσερις Αυστραλούς μοιράζεται ένα φιλί στο πρώτο ραντεβού, ενώ ένας στους 10 δήλωσε ότι θα περιμένει περισσότερες από τρεις εβδομάδες πριν προχωρήσει το φλερτ του.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι Αυστραλοί δεν επιδιώκουν οπωσδήποτε να κοιμηθούν με κάποιον, ενώ ο μέσος Αυστραλός περιμένει τρεις μήνες πριν κάνει την επόμενη κίνηση. Ωστόσο, υπάρχει και ένα 9% των ανθρώπων που επιλέγουν να κοιμούνται με κάποιον την ίδια ημέρα ή μέσα στην εβδομάδα της γνωριμίας τους.

Κάποιοι μπορεί να μην εκπλήσσονται με το γεγονός ότι η έρευνα δείχνει πως οι άνδρες είναι πιο πρόθυμοι να κάνουν σεξ από την αρχή, με έναν στους τέσσερις άνδρες να είναι ανοιχτός σε σεξ μέσα στην πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας, σε σύγκριση με τις γυναίκες που μόνο 1 στις 10 περιπτώσεις δήλωσαν το ίδιο.

Γενικά, οι γυναίκες της Αυστραλίας, ένα 25% για να είμαστε ακριβείς, προτιμούν να περιμένουν τουλάχιστον ένα μήνα ή περισσότερο πριν συνευρεθούν ερωτικά με κάποιον.

Στα μέλια

Δυστυχώς, οι Αυστραλοί έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το τι οδηγεί ένα ζευγάρι στο να γίνει μονογαμικό.

Ένας στους τρεις πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει “επικοινωνία” για να υπάρχει αποκλειστικότητα και ένα άλλο 1/3 δήλωσε ότι στηρίζεται μόνο στο προαίσθημα.Παρόλο που οι Αυστραλοί είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν με τους συντρόφους τους, χρειάζονται κατά μέσο όρο τρεις μήνες για να απενεργοποιήσουν τα προφίλ τους στο διαδίκτυο.

Παραδόξως, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να το κάνουν απ’ ότι οι γυναίκες, με το 28% των ανδρών να απενεργοποιούν το λογαριασμό τους στις τρεις εβδομάδες της σχέσης τους με τη σύντροφό τους, σε σύγκριση με το 17% των γυναικών.

Αυτές τις μέρες, ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους τα ζευγάρια μοιράζονται το ρομαντισμό τους είναι να ανεβάζουν μια φωτογραφία στο διαδίκτυο, και αυτό γίνεται κατά 29% μετά από τέσσερις μήνες.

Τα πρώτα βήματα

Τα ζευγάρια από την Αυστραλία χρειάζονται τρεις μήνες για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι άντρες είναι πολύ πιο γρήγοροι στο να πουν «σ ‘αγαπώ» σε σχέση με τις γυναίκες, με έναν στους δύο να παραδέχεται ότι το έχει πει μέσα στους τρεις πρώτους μήνες ενώ μόνο μία στις τρεις γυναίκες θα κάνει το ίδιο.

Η έρευνα έχει επίσης αποκαλύψει ότι τα ζευγάρια από την Αυστραλία αισθάνονται πραγματικά άνετα μεταξύ τους καθώς η σχέση τους ανθίζει.

Ο μέσος άνθρωπος περιμένει μόνο έξι μήνες πριν αφήσει αέρια μπροστά στον σύντροφό του, διάστημα που απέχει μόλις ένα μήνα μετά από την ημέρα που αφήνει μια οδοντόβουρτσα στο σπίτι του συντρόφου του.

Η μελέτη έδειξε ότι οι νεότερες γενιές, οι ηλικίες κάτω των 24 ετών, είναι λιγότερο συνειδητές σε θέματα σωματικών λειτουργιών, ενώ ένας στους δύο ομολογεί ότι είναι άνετος να αφήσει αέρια μπροστά στο σύντροφό του εντός των πρώτων τριών μηνών μιας νέας σχέσης.Γύρω στους 6 μήνες οι Αυστραλοί αισθάνονται αρκετά άνετοι ώστε να κλάψουν μπροστά στους συντρόφους τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Η φάση της δέσμευσης

Ενώ μπορεί σε μερικούς να φαίνεται ότι οι πρώτες φάσεις μιας σχέσης περνάνε γρήγορα, οι άνθρωποι είναι πολύ πιο αργοί όταν πρόκειται να περάσουν στα επόμενα στάδια της δέσμευσης.

Στον πρώτο χρόνο της σχέσης, κατά μέσο όρο το 45% των ανθρώπων αρραβωνιάζεται, το 51% παντρεύεται και το 41% ​​των ανθρώπων περιμένει ένα χρόνο πριν από τη σύλληψη ενός παιδιού.

Το ίδιο χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα ζευγάρι για να αποκτήσει μαζί ένα ακίνητο (45%), ή να αποκτήσει έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό (43%).

Ως εκ τούτου, ένα 28% των ζευγαριών συγκατοικεί, το 13% αρραβωνιάζεται και το 15% αποκτά κατοικίδιο ζώο μαζί σε έξι μήνες ή σε λιγότερο.

Η φάση του χωρισμού

Δυστυχώς πολλές σχέσεις τελειώνουν, με το 67% των Αυστραλών να περιμένει λιγότερο από ένα χρόνο για να επουλώσει τις πληγές του και να αρχίσει να βγαίνει με άλλους ανθρώπους.

Οι άντρες βγαίνουν πιο γρήγορα στο “ψάξιμο”, με το 72% να περιμένει λιγότερο από ένα χρόνο, σε σύγκριση με το 63% των γυναικών.

Αλλά ακόμα κι αν γυρίσουν σελίδα στο κομμάτι σχέση, οι Αυστραλοί χρειάζονται κατά μέσο όρο δύο χρόνια για να ξεπεράσουν τον πρώην τους αρκετά ώστε να αρχίσουν να βλέπουν σοβαρά κάποιον άλλο σύντροφο.

Πηγή : diaforetiko.gr

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr