Θαλάσσια Θηλαστικά Δεμένα με Αλυσίδες Βρέθηκαν από Δύτη στον Βυθό της Θάλασσας.
Viralman.gr

Θαλάσσια Θηλαστικά Δεμένα με Αλυσίδες Βρέθηκαν από Δύτη στον Βυθό της Θάλασσας.

Προειδοποίηση: Οι ακόλουθες εικόνες είναι απίστευτα αποκαρδιωτικές. Δύτες πρόσφατα εξερευνούσαν ύδατα κοντά στο απομακρυσμένο νησί της Κοκόγια στην Ινδονησία και σοκαρίστηκαν όταν αντίκρυσαν μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά αλυσοδεμένα υποβρυχίως, παγιδευμένα μέσα σε μικρά κλουβιά. Τα ζώα, τα λεγόμενα ντιγκόνγκ, είναι θαλασσινά μεγαλόσωμα θηλαστικά, γνωστά και «θαλάσσιες αγελάδες» λόγω του μεγέθους τους.

Μπορείτε να φανταστείτε πως είναι η ζωή σε ένα μικροσκοπικό κλουβί, χωρίς ελευθερία κίνησης; Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι πολλά ζώα ζουν έτσι εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.

Τα θηλαστικά κρατούνταν σε ξεχωριστά κλουβιά και δεν επιτρεπόταν να είναι το ένα κοντά στο άλλο σε κοινό χώρο.

Προφανώς τα ζώα αιχμαλωτίστηκαν από κάποιον ντόπιο ψαρά που ήλπιζε να μετατρέψει τα φυλακισμένα ζώα σε τουριστική ατραξιόν. «Μας ζήτησε χρήματα αν θέλαμε να δούμε τα ντιγκόνγκ ή να βγάλουμε φωτογραφία.»

Ένας από τους δύτες, ο Ντέλον Λιμ, εξήγησε: «Τα σχοινιά ήταν φθαρμένα. Οι πληγές στην ουρά του ζώου ήταν πολύ βαθιές. Ήταν θλιβερή εικόνα.»

Στη συνέχεια οι δύτες προσπάθησαν να πείσουν τον ντόπιο ψαρά να απελευθερώσει τα ζώα. «Όταν φύγαμε από το νησί, ο ψαράς συμφώνησε να τα αφήσει ελεύθερα,» αφηγείται ο Λιμ. Ωστόσο, ο ίδιος και οι άλλοι δύτες δεν ήταν σίγουροι αν θα το έκανε, και έτσι το γνωστοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα για να γίνει ευρέως γνωστό.Οι παρακάτω εικόνες τραβήχτηκαν από τους δύτες και δημοσιεύτηκαν στα social media:

Δημοσιεύτηκε και ένα βίντεο και λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή του, οι αρχές επικοινώνησαν μαζί τους και ζητούσαν την ακριβή τοποθεσία που βρίσκονταν εγκλωβισμένα τα ζώα. Την επόμενη μέρα οι αρχές απελευθέρωσαν τα θαλάσσια θηλαστικά.Τελικές σκέψεις

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ένα άτομο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Αυτός ο δύτης έγινε μάρτυρας της δυστυχίας αυτών των ζώων και αποφάσισε να τα υπερασπιστεί ώστε εντέλει να απελευθερωθούν.

Επίσης είναι ένα υπέροχο παράδειγμα της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ίντερνετ. Όσα δημοσιεύουμε έχουν τη δύναμη να αγγίξουν τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και και έχουν θετικές αλλαγές στον κόσμο.

Η κακομεταχείριση των ζώων πρέπει να λάβει ένα τέλος. Πράξεις βίας απέναντι στα ζώα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο με κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Φάρμες ζώων, ζωολογικοί κήποι, βιομηχανία μόδας, εστιατόρια, διάφορες ατραξιόν ζώων και πολλές άλλες βιομηχανίες συμβάλλουν στην κακοποίηση των ζώων.

Ας αναρωτηθούμε ως νοήμοντα όντα πως θέλουμε να αντιμετωπίζουμε και όλα τα άλλα είδη που ζουν στον πλανήτη μας.

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr