Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την στιγμή της εξουδετέρωσης νάρκης στα νερά του Θερμαϊκού
Viralman.gr

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την στιγμή της εξουδετέρωσης νάρκης στα νερά του Θερμαϊκού

Εντυπωσιακό το video από την έκρηξη για την εξουδετέρωση της νάρκης

Εξουδετερώθηκε από βατραχανθρώπους της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών η γερμανική νάρκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε χθες στη Μηχανιώνα από τον Κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους »ΑΓΓΕΛΟΣ» ΝΘ 556 μετά τον κατάπλου του στο λιμένα Νέας Μηχανιώνας.

Τη νάρκη ανέσυρε το αλιευτικό σκάφος κατά τη διάρκεια αλιείας ενημερώνοντας τη Λιμενική Αρχή.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο Πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πυρομαχικό υλικό σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς μήκους 1,60 και περιμέτρου 1,98μ. Στο σώμα του διακρίνεται ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση.

Στην περιοχή μετέβη επιπλέον, κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού Ξηράς, όπου μετά από αυτοψία διαπίστωσε ότι πρόκειται για γερμανική νάρκη ναυτικού τύπου.Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας αποκλεισμού του λιμένα και της παραλιακής οδού και ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία για την απομάκρυνση και εξουδετέρωσή της.

Μετά την απομάκρυνση της νάρκης σε ασφαλή απόσταση οι δύτες προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωσή της.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00Δείτε το video του sputniknews από την εντυπωσιακή έκρηξη που προκάλεσε πήδακα πολλών μέτρων:

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr