Τουρίστας Σώζει Χταπόδι που Ξεβράστηκε στην Ακτή και Λαμβάνει το Πιο Ιδιαίτερο "Ευχαριστώ"
Viralman.gr

Τουρίστας Σώζει Χταπόδι που Ξεβράστηκε στην Ακτή και Λαμβάνει το Πιο Ιδιαίτερο «Ευχαριστώ»

Φανταστείτε αυτό: κάνετε έναν ωραίο περίπατο στην παραλία όταν κοιτάζετε κάτω στην άμμο κάτω και βλέπετε κάτι περίεργο – ένα χταπόδι που αγωνίζεται για τη ζωή του. Τι κάνετε; Αφήνετε τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της, ή αποφασίζετε να παρέμβετε;

Επιλέξατε το τελευταίο; Αν ναι, τότε μπράβο σας, το ίδιο έκανε ένας καλός Σαμαρείτης που περπατούσε κοντά σε μια παραλία στη Σιγκαπούρη και το κατέγραψε σε βίντεο.

Στο viral βίντεό του, ο YouTuber Pei Yan Heng τραβάει με την κάμερά του αμέσως μόλις είδε το χταπόδι να αγωνίζεται να βγει από την άμμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτα παρατήρησε τον χταπόδι, και στη συνέχεια είδε ότι η παλίρροια είχε γίνει πολύ χαμηλή και ότι το ζώο δεν είχε επιστρέψει έγκαιρα στο νερό.

Αντί να αφήσει το θαλάσσιο πλάσμα να πεθάνει στην ακτή, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, βάζοντας το χταπόδι σε ένα βαζάκι και ρίχνοντας το ξανά στον ωκεανό.

Αφού ο Pei Yan Heng έριξε με ασφάλεια τον νέο του φίλο στο νερό, γίνεται κάτι εκπληκτικό. Το χταπόδι επαναπροσανατολίζεται και μάλιστα δείχνει κάποιες εντυπωσιακές ικανότητες καμουφλάρισματος.Φαίνεται να ξαναβρίσκει την υγεία του και ξαφνικά πλησιάζει το πόδι του ανθρώπου και κάνει κάτι πραγματικά υπέροχο. Το χταπόδι προσέγγισε το πόδι του ανθρώπου και φαίνεται σαν να τον ευχαριστεί που τον έσωσε!

Η μυστηριώδης γλώσσα του χταποδιούΑν και αυτά τα περίεργα πλάσματα μπορεί να μην μοιάζουν με τα πιο έξυπνα όντα, πολλές επιστημονικές έρευνες δείχνουν το αντίθετο. Όπως αποδεικνύεται, οι επιστήμονες έχουν βρει ότι τα χταπόδια χρησιμοποιούν τις ικανότητές του καμουφλαρίσματος όχι μόνο για να κρυφτούν από τα αρπακτικά, αλλά και για να μιλήσουν μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, αν ένα χταπόδι πλησιάσει ένα άλλο και εμφανίζει γρήγορα σκούρα χρώματα, είναι πιθανόν έτοιμο να παλέψει. Από την άλλη, αν επιδεικνύει ανοιχτά χρώματα, ουσιαστικά λέει «παραδίνομαι!»

Παρακολουθήστε το ενδιαφέρον βίντεο με την διάσωση του χταποδιού και πως το ανταποδίδει στον άνθρωπο:

Read More
Αφήστε το σχόλιο σας:
Viralman.gr